15 Dakikada Akşam Yemeği Mucizesi: Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı ile Sofralar Şenleniyor!

15 Dakikada Akşam Yemeği Mucizesi: Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı ile Sofralar Şenleniyor!
Uzun ve koşuşturmalı bir günün ardından akşam yemeği problemine pratik çözüm: 15 Dakikada hazırlanan Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı, hem lezzetiyle hem de pratikliği ile günün yorgunluğunu unutturacak.

Uzun ve koşuşturmalı bir günün ardından akşam yemeği problemine pratik çözüm: 15 Dakikada hazırlanan Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Kolay malzemeler ve hızlı hazırlık süresiyle, sağlıklı ve doyurucu bu yemeği denemek için sizi mutfağa davet ediyoruz.

İçerisinde bulgur, tavuk ve sebzelerin buluştuğu bu tarif, hem damak zevkinize hitap edecek hem de sağlıklı bir öğün alternatifi sunacak. Dengeli beslenme düşünüldüğünde protein, vitamin ve karbonhidrat ihtiyacınızı tek bir tabakta karşılayan bir öğün hazırlamış olacaksınız. İştah açıcı Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı tarifini siz de kendi mutfağınızda deneyebilir, ailenize ve misafirlerinize sunabilirsiniz.


Malzemeler

- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 1 büyük doğranmış kırmızı biber
- 1 büyük doğranmış yeşil biber
- 1 rendelenmiş orta boy havuç
- 1 yemeklik doğranmış büyük soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe göre)
- 4 su bardağı tavuk suyu veya su

Yapılışı basit ve hızlı:

Büyük bir tencerede önce tavukları sıvı yağda suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Ardından doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş havuçlar ve biberleri karışıma ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyip karışımı tatlandırın. Bulgur eklenir ve kısa bir süre daha kavurma işlemine devam edin. Tavuk suyunu ilave edin, suyunu çekene kadar pişirin ve en sonunda biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.