Yeşil Mercimek Çorbasının Şaşırtan Gücü: Kelle Paçaya Taş Çıkartıyor!

Yeşil Mercimek Çorbasının Şaşırtan Gücü: Kelle Paçaya Taş Çıkartıyor!
Yüksek besin değeri sayesinde, halk arasında "en şifalı çorba" olarak bilinen kelle paça çorbasını tahtından indiren mercimek çorbası, pek çok hastalığın iyileşme süresini kısaltmak için tavsiye ediliyor.

Beslenme uzmanlarının ve hekimlerin yeni favorisi yeşil mercimek çorbası, halk arasında "kara şimşek" olarak da anılıyor. Yüksek besin değeri sayesinde, halk arasında "en şifalı çorba" olarak bilinen kelle paça çorbasını tahtından indiren bu mucizevi çorba, pek çok hastalığın iyileşme süresini kısaltmak için tavsiye ediliyor.



YÜZLERCE FAYDASI VAR

Yeşil mercimek çorbası, gripten soğuk algınlığına kadar geniş bir yelpazedeki hastalıkların tedavisinde destekleyici rol oynuyor. Vücudu zararlı bakterilere ve hastalıklara karşı koruyucu etkisiyle bilinen bu besleyici çorba, kelle paça çorbasının sağladığı faydaları bile geride bırakıyor.


LEZZETİ DORUK NOKTASINA ÇIKARAN PÜF NOKTA BU

Çocuklar başta olmak üzere her yaş grubu için ideal olan ve erişte ile birleştirildiğinde daha da lezzetli hale gelen yeşil mercimek çorbası, doğru pişirme teknikleriyle hem sağlıklı hem de leziz bir öğün haline geliyor. Uzmanlar, çorbanın haşlama suyunun süzülmesini ve hazırlanan et ya da tavuk suyu ile pişirilmesini öneriyorlar ki bu, çorbanın tadını ve besin değerini iki katına çıkarıyor.


HAZIRLANIŞI

Yeşil mercimek çorbası yapımı için gereken malzemeler şunlardır: 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 adet orta boy kuru soğan, 1 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1/2 su bardağı erişte, 5 su bardağı sıcak su ve baharatlar. Çorbanın hazırlanışı ise şu adımları kapsıyor: mercimeklerin haşlanması, soğan ve sarımsağın kızartılması, salçaların eklenmesi, eriştenin kavrulması, baharatların ilavesi ve çorbanın pişirilmesi. Tüm bu basit adımlar sonucunda ortaya çıkan sağlık deposu yeşil mercimek çorbası, şifa arayışındakiler için birebir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.