Airfryer'a Gerek Yok! Ev Yapımı Patates Kızartmalarının Restoran Lezzetini Yakalama Sırları Ortaya Çıktı!

Airfryer'a Gerek Yok! Ev Yapımı Patates Kızartmalarının Restoran Lezzetini Yakalama Sırları Ortaya Çıktı!
Özellikle restoran ve kafelerde getirilen parmak ya da elma dilimli patates kızartmalarının lezzetleri, belirgin şekilde evde yapılanlardan daha iyi olmakta. Peki bu durumun temel sebebi ne?

Restoran Kalitesinde Çıtır Patates Kızartması Sırları Açığa Çıktı!

Evde yapılan patates kızartmasının restoranlardaki gibi çıtır çıtır ve lezzetli olmamasının sebepleri ve profesyonel aşçıların tüyoları bir araya geldi. Airfryer kullanımının popüler hale gelmesiyle ev eşyası markaları bu cihazların lezzet farkını artırdığını iddia ederken, gerçek lezzet sırlarının aslında uygulamadaki küçük detaylarda yattığı ortaya çıktı.

Çıtır ve lezzetli patates için püf noktalarını bilmek ve evde uygulamak oldukça önemli. İşte evde restoran kalitesinde patates kızartmanın sırları ve gerekli malzemeler.


Malzemeler ve Hazırlık Süreci

Patates kızartması için gerekli olan malzemeler 3-4 adet orta boy patates, 1,5 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası, 1 paket kabartma tozu ve tuzdan ibaret. Kızartmak içinse sıvı yağ gerekiyor.


Hazırlık süreci patateslerin soyulması, dilimlenmesi ve bol su içinde yıkanmasıyla başlıyor. Yıkanan patatesler, un, nişasta, tuz ve kabartma tozu eklenerek harmanlanıyor ve ardından kızgın yağda kızartılıyor.


Çıtır Patatesin Yöntemleri

Patateslerin çıtır olmasını sağlamak için birkaç yöntem bulunuyor. İlk yöntem, soda ve tuzu karıştırıp patatesleri bu karışımda 30 dakika bekletmekten geçiyor. Daha sonra bu patatesler suyun içinden çıkarılıp kızartılıyor.

İkinci yöntem ise çıtır patatesler için kolay bir yöntem olan dondurmayı kullanıyor. Dilimlenen patatesler dondurucuya konuyor ve donduktan sonra kızartılıyor.

Üçüncü ve son yöntem, patateslerin yıkanıp kurulanmasını içeriyor. Yıkandıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulanmalı ve ardından kızartılmalıdır. Bu basit adımlar ve yöntemler, evinizde restoran lezzetinde patates kızartmasına kavuşmanızı sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.