Damağınızda Lezzet Patlaması Yaratacak: Puf Puf Börek Tarifi!

Damağınızda Lezzet Patlaması Yaratacak: Puf Puf Börek Tarifi!
İncelikle hazırlanmış ve ağızda dağılan bu özel börek tarifi, misafirlerinizin unutamayacağı bir lezzet şöleni sunuyor. Hazırlaması eğlenceli ve kolay bu tarifle, siz de yapımcıların arasına katılabilirsiniz. İşte "Puf Puf Kabaran Dilimli Börek"

Puf Puf Kabaran Dilimli Börek Tarifi ile Sofralarınıza Lezzet Katın!

İncelikle hazırlanmış ve ağızda dağılan bu özel börek tarifi, misafirlerinizin unutamayacağı bir lezzet şöleni sunuyor. Hazırlaması eğlenceli ve kolay bu tarifle, siz de yapımcıların arasına katılabilirsiniz. İşte "Puf Puf Kabaran Dilimli Börek" nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir; ayrıntılar haberimizde yer alıyor.


Dilimli ve kabarık bir börek hazırlamak isteyenlere duyurulur, bu tarif tam size göre. Elde ettiğiniz börek yiyen herkes tarafından beğenilecek ve lezzeti damağınızda bir hatıra olarak kalacak. Hazır mısınız? O halde bu enfes böreğin malzemelerini hazırlayın ve başlayın!


**Dilimli Muhteşem Börek İçin Gerekli Malzemeler:**


- 5 adet yufka
- 1 adet yumurta (sos için)
- 4 yemek kaşığı yoğurt (sos için)
- 100 gram eritilmiş tereyağı (sos için)
- 1 çay bardağı süt (sos için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (sos için)
- 1 su bardağı soda (sos için)
- 2 su bardağı beyaz peynir (sos için)
- 3 su bardağı kaşar peyniri (sos için)
- Yarım demet maydanoz (sos için)
- 1 paket kabartma tozu (sos için)
- 1 adet yumurta (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı yoğurt (üzeri için)

HAZIRLANIŞI

Hazırlık aşamasında ilk olarak, o muhteşem sosu yapmak üzere bir kap içerisinde yumurta, yoğurt, eritilmiş tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı iyice çırpın. Ardından beyaz peynir, rendelenen kaşar peyniri, doğranmış maydanoz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. İlk yufkayı masaya serdikten sonra harcı üzerine dökün ve yufkanın her yerine eşit bir şekilde yayın. Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayıp, en üstüne harcı yaydıktan sonra rulo yapmaya başlayın. Üç parçaya bölüp, her birini streç filme sararak 1 saat buzdolabında bekletin. Ardından buzdolabından çıkarıp dilimleyin, dilimleri tepsiye dizin ve üzerine ayrıca çırptığınız yumurta ve yoğurdu sürün.


Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin ve ardından bu dilimli ve muhteşem böreği sıcak sıcak servis yapın. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.