Tane tane pirinç pilav yapmak neredeyse her ev hanımının hayali. 20 Dakikada Tane Tane Pilav Mucizesi!

Tane tane pirinç pilav yapmak neredeyse her ev hanımının hayali. 20 Dakikada Tane Tane Pilav Mucizesi!
Evde pişirdiğiniz pilavınızın fazla yumuşak olmasından ya da istediğiniz kıvamı yakalayamamaktan sıkıldıysanız, işte size süper bir tüyo!

Tane tane pirinç pilavını doğru ölçüler ve püf noktaları ile herkes rahatça yapabilir ve bu lezzeti sofrasına taşıyabilir. Sadece 20 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz bu tarifle misafirlerinizden tam not almanız garanti. Hem lezzetli hem de pratik bu tereyağlı pirinç pilavı tarifiyle artık pilavınız ne çok lapa ne de diri olacak, tam kıvamında tane tane ve lezzetli olacak. Bu özel tarifi deneyimlemek için yapmanız gerekenler aşağıda maddeler halinde sıralanıyor.


MALZEMELER

4-6 kişilik bu tarif için gerekli malzemeler şunlardır: 2 su bardağı pirinç, yarım çay bardağı şehriye, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 5 damla limon suyu, 1 kesme şeker (ya da alternatif olarak tozşeker), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı tereyağ ve 3,5 su bardağı sıcak su.


HAZIRLANIŞI

Hazırlık aşamasında ilk olarak pirinçleri tuzlu suda yarım saat kadar bekletmeniz gerekiyor. Ardından bir pilav tenceresine sıvı yağ ekleyip şehriyeleri kavurun. Kavurmanın ardından yıkayıp süzülen pirinçleri ekleyin ve limon suyunu damlatarak bir süre daha kavurma işlemine devam edin. Sonrasında tereyağı ve kesme şekeri ilave ederek kavurmayı sürdürün. Tuzunu da ekledikten sonra sıcak suyunu dökün ve 10 dakika kadar orta ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince altını kapatın ve üzerine havlu kağıt yerleştirerek 10-15 dakika daha demlenmesini sağlayın. İşte bu kadar! Şimdi tane tane pirinç pilavınız servise hazır; istediğiniz yemeklerin yanında sunabilir, akşam sofralarınızı lezzetli bir pilavla taçlandırabilirsiniz.

Kaynak:Lezzetlitarifler.com, Karar.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.