Airfryer Elektrik Tüketimi Ne Kadar? Airfryer Ne Kadar Elektrik Harcar? İşte herkesin merak ettiği sorunun cevabı

Airfryer Elektrik Tüketimi Ne Kadar? Airfryer Ne Kadar Elektrik Harcar? İşte herkesin merak ettiği sorunun cevabı
Mutfak aletleri arasında son dönemin gözdelerinden biri olan airfryer'ların elektrik tüketimi, kullanıcılar tarafından sıkça merak edilen bir konudur. Peki, airfryer kullanarak besinleri pişirirken elektrik faturası ne kadar artacak? İşte cevabı...




Araştırmalar, 1500 W veya 2500 W gibi farklı güç kapasitesine sahip airfryer modellerinin enerji kullanımını mercek altına almaktadır. Güç kapasitesi arttıkça, aletin tükettiği elektrik miktarı da doğru orantılı olarak artar. Türkiye'de 1 kW elektrik tüketimi ortalama olarak 1,5 TL'ye mal oluyorsa, bir airfryer'ın ne kadarlık bir masraf oluşturacağını hesaplayabiliriz.



1500 W'luk bir airfryer, saat başına 1,5 kW enerji tüketecek şekilde tasarlanmıştır. Eğer böyle bir cihaz günlük 2 saat kullanılırsa, bu yaklaşık 3 kW'lık bir tüketime denk gelir. Ay sonunda ise bu kullanım 90 kW ek elektrik tüketimi anlamına gelmektedir. Diğer yandan, 2500 W'luk bir airfryer kullanıldığında, saatteki tüketim yaklaşık 2,5 kW'a çıkar. Günde 2 saatlik bir kullanımda bu, 5 kW'lık bir tüketim demektir ve aylık toplamda 150 kW elektrik harcanmış olur.



Peki, bu kullanım faturalara nasıl yansır? Günlük sadece 1 saat 1500 W'luk airfryer kullanıldığında aylık elektrik tüketimi 45 kW olur. Bu durumda faturaya eklenen tutar yaklaşık 67,5 TL'dir. Eğer 2500 W'luk bir airfryer tercih edildiyse ve günlük 1 saat kullanılırsa, aylık toplam tüketim 75 kW olur ve bu da faturada 112,5 TL ek maliyet çıkarır. Kullanıcıların elektrik faturalarını etkilemek istemeyenler için, airfryer kullanım sürelerini dikkatli planlamaları ve güç kapasitesini dikkate alarak seçim yapmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.