Airfryerde patates pişirmenin en lezzetli yolu! Airfryer'da Asıl Mesele Baharat Değil, Teknikmiş!

Airfryerde patates pişirmenin en lezzetli yolu! Airfryer'da Asıl Mesele Baharat Değil, Teknikmiş!
Evde lezzetli patates kızartması yapmanın yollarını arayanlar için airfryer cihazlar bir hayat kurtarıcı olabilir.

Fırın kızartmalarının sevilmesinin yanında sıkça yaşanan pişirme problemleri şimdi profesyonel şeflerin paylaştığı ipuçlarıyla tarihe karışıyor. Ünlü şefler airfryer ile mükemmel patates pişirmenin inceliklerini anlatıyor.

Haberturk.com'un aktardığı bilgilere göre, deneyimli şef Chris Nirschel airfryer'da patates pişirirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. New York Catering Service'den tanınan Chris Nirschel, patates kızartması yapmanın püf noktalarına değindiği bir tarif sundu.

Malzemeleri topladığınızda işe patatesleri hazırlamakla başlamanız gerekiyor. Patatesleri iyice temizleyip kuruladıktan sonra bir çatal yardımıyla birkaç yerinden delin. Bu işlem, pişirme esnasında patatesin içindeki buharın çıkmasını ve patlamasını önlemek açısından önemlidir. Daha sonra patatesleri zeytinyağı ile iyice ovduktan sonra deniz tuzu, karabiber, sarımsak tozu ve kurutulmuş biberiye ile baharatlandırın.

Airfryer cihazınızı 230 dereceye ısıtın ve baharatlanmış patatesleri sepete yerleştirin. Patatesler ne çok sıkışık ne de çok ayrık bir şekilde yerleştirilmeli, yeterince pişirme alanları olduğundan emin olunmalıdır. Pişirme işlemi yaklaşık 40-45 dakika sürecek ve yarısında patatesleri bir kez çevirerek eşit bir pişirme sağlamak önemlidir.

Kaynak:HaberTürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.