Gaziantepliler Kelle Paça'dan vazgeçti! Kelle Paça'nın Yerine Gribe Soğuk Algınlığına İlaç Gibi Gelen Tavuk Çorbası Tarifi

Gaziantepliler Kelle Paça'dan vazgeçti! Kelle Paça'nın Yerine Gribe Soğuk Algınlığına İlaç Gibi Gelen Tavuk Çorbası Tarifi
Gaziantep'te bir tabak kelle paça ve beyranın fiyatı 200 liraya dayanırken vatandaşlar artık ucuz maliyeti ve sağlığa faydalarından dolayı Tavuk Çorbasına yöneldi. İşte ekonomik ve faydaları saymakla bitmeyen Tavuk Çorbası tarifi

Türk Mutfağının Leziz Mirası: Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan terbiyeli tavuk suyu çorbanın tarifi, gastronomi tutkunları için paylaşıldı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kendi kaynaklarından derlediği bu enfes tarif, asırlık geleneksel Türk mutfağının inceliklerini sofralarınıza taşımayı vaat ediyor.

Tarife göre, öncelikle bütün tavuk iyice yıkanıp temizlendikten sonra bir tencereye alınır. Havuç, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve limon gibi aromatik sebzelerle beraber 1,8 litre su eklenip haşlamaya başlanır. Su kaynamaya başladığında oluşan köpüğün arındırılması ve etlerin kemiklerinden ayrılıncaya kadar düşük ateşte pişirilmesi gerekiyor.

Pişme sürecinden sonra, tavuk suyu süzülür ve ortaya çıkan berrak ve lezzetli su, çorbanın ana malzemesini oluşturur. Süzülen suya tel şehriye eklenerek 5 ila 10 dakika arası pişirilir. Lezzet vermesi için çorbaya tuz ve karabiber eklenerek tatlandırılır.

Çorbanın en kritik adımı olan terbiye işlemi için limon suyu ile yumurta sarısı bir kasede çırpılarak ılıtılmış tavuk suyundan birkaç kaşık ile ısıtılır ve karışıma eklenir. Bu esnada didilmiş tavuk etleri de tencereye dahil edilerek kısa süreliğine kaynatılır. Ocağın altı kapatılarak çorba sıcak servis edilir.

Şefin notuna göre ise; sunum esnasında maydanoz ilavesi yapabilir veya şehriye olarak tel yerine arpa şehriye kullanabilirsiniz. Arpa şehriyeli versiyonda yeşil biber ve domatesin doğranarak eklenmesi ve az miktarda un ile kıvamının ayarlanması önerilmekte.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu tarifin yanı sıra pek çok geleneksel Türk yemeği tarifini meraklılarına sunmayı sürdürüyor. Türk mutfağının asırlık tariflerine ulaşmak için Bakanlık kaynaklarına göz atabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.