Gaziantep'te Beyran ve Paça Şoku! Fiyatlar Resmen Uçtu... İşte Kelle Paça'ya Alternatif Çorba! LOKANTALARDA YOK SATIYOR

Gaziantep'te Beyran ve Paça Şoku! Fiyatlar Resmen Uçtu... İşte Kelle Paça'ya Alternatif Çorba! LOKANTALARDA YOK SATIYOR
Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan kelle paça 160 TL ile 200 TL arasında satılmasından dolayı! Gaziantepliler kelle paçaya alternatifi buldu hem fiyatıyla hem besin değeriyle kelle paçaya rakip Tavuk Çorbası lokantalarda yok satıyor

Gaziantep'te son zamanlarda, kelle paça çorbasının fiyatlarında yaşanan yüksek artışlar tüketiciyi zorlamaya başladı. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan kelle paça çorbasının 160 TL ile 200 TL arasında satışa sunulması, birçok kişi için kabul edilemez bir seviyeye ulaştı.


HEM UCUZ HEM BESLEYİCİ
Bu durumdan etkilenen tüketiciler ise mali açıdan daha uygun ve besleyici alternatif çorba arayışına girdi. Diyetisyenler ve beslenme uzmanları, yüksek fiyatlardan ötürü kelle paça çorbasını bütçelerine sığdıramayan kişilere tavuk suyu çorbasını önerdi. Uygun maliyeti ve besin değeri ile tavuk suyu çorbası, birçok kişi için ideal bir alternatif haline geldi.

LOKANTALARDA SATIŞI ARTTI

Gaziantep'te gelen zamlardan sonra, Tavuk suyu çorbasının kısa sürede popülaritesi lokantalarda da hissedilmeye başlandı ve birçok yerde en çok talep gören çorbalardan biri haline geldi. Tavuk suyu çorbasının popülerliği sadece ekonomik oluşuyla sınırlı değil; aynı zamanda sağlığa faydalarıyla da dikkat çekiyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların özellikle yaygın olduğu mevsimlerde, vücudu güçlendirmesi ve bağışıklığı artırması tavuk suyu çorbasını öne çıkaran faktörler arasında yer alıyor. Bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineraller, sindirim sistemini rahatlatması, vücudu hidratlandırması, protein ve amino asitlerle zengin olması gibi özellikleri sayesinde, tavuk suyu çorbası sağlık yönünden de tercih ediliyor.

TAVUK SUYU ÇORBASININ TARİFİ

Malzemeler
1 tane tavuk göğsü
1 tane tavuk budu
6 su bardağı su
1 tane kuru soğan (isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
Yarım havuç (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı tel şehriye
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
Yarım limon

Nasıl Yapılır?

İlk olarak sarımsak ve soğanı soyup yıkayın. Ardından duruladığınız soğanı küçük olmayan parçalara bölerek sarımsak ile birlikte tencereye koyun. Tavuk göğsü ve tavuk budunu yıkayıp tencereye ekleyin. Dilerseniz tavukları da birkaç parçaya bölebilirsiniz.


Tavukların üzerini geçecek kadar su ekleyerek tencereyi ocağa alın.

Tavuklar pişene kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatın. Pişen tavukları bir tabağa alarak soğumasını bekleyin. Etler soğuyunca kemikleri ayıklayıp, tavukları küçük küçük parçalar halinde didin.


Başka bir tavada tereyağı ile unu kavurun. Unun çiğ kokusu çıktıktan sonra tavuk suyu ile birleştirin. Topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek tavuk suyunu blenderdan geçirin.

Kaynaklar: kisadalga.net, youtube.com,gercekgundem.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.