Et fiyatları cep yakıyor! Sadece 100 gram kıymayla karnıyarık tarifi! Ucuz karnıyarık yapmak bu tarifle çok kolay!

Et fiyatları cep yakıyor! Sadece 100 gram kıymayla karnıyarık tarifi! Ucuz karnıyarık yapmak bu tarifle çok kolay!
Klasikleşmiş yemeklerimiz arasında bulunan karnıyarık tarifini birde bu tarifle deneyin. Yanına yapılan pirinç pilavı ile her sofrayı süsleyen bu yemeği deneyen herkes çok seviyor. Tarif defterlerinizde mutlaka bulunması gereken bir tarif

Karnıyarık tarifi ile lezzetli sofralar hazırlayabiliriz. Besin değerleri olarak oldukça dengeli olan bu tarifi evde pratik bir şekilde hazırlayabilir ve akşam yemeklerine güzel bir lezzet katabilirsiniz. Yanına pirinç pilavı olmadan olmaz bu tarifi hazırlarken pilav tariflerimizi inceleyebilirsiniz. Hazırsanız daha fazla beklemeden tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Lezzetiyle meşhur karnıyarık tarifi için gerekli malzemeler;

5 adet patlıcan
100 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan (küp küp doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 adet çarliston biber (ince doğranmış)
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı sıcak su
Sosu İçin:
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı (tepeleme) salça
Süslemek İçin:
5 dilim domates
3 adet biber (kalın kesilmiş)

Karnıyarık tarifi nasıl hazırlanır?

Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve kürdan batırın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirdikten sonra 200 derece fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.

Kıymayı tavaya alın. Suyunu salıp çekene kadar pişirin ardından içerisine küp küp doğranmış soğanları ilave edin. Biberleri doğrayın ve sarımsakları da ekleyin. Salçayı ekleyin biraz daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin. Suyunu çekmeye yakın maydanozları ve baharatlarını ilave edin.

Ardından pişen patlıcanların ortasını bıçak yardımı ile açın ve kıymalı harçtan yerleştirin. Sosunu hazırlayın. Patlıcanları borcama dizin ve sosunu ilave edin. Üzerini biber ve domatesle süsleyin. İster fırın tepsisinde isterseniz de tencerede pişirebilirsiniz. 180 derecelik, alt-üst fansız ayarlı fırının orta rafında domates ve biberler pişene kadar 20 dakika kontrollü pişirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.