Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Rüya halinde bir meclis kuruldu.Beşeriyetin atası Adem aleyhisselâm kürsüye geldi. Huzurda beşeriyetten biri, bir maruzatı vardır. Sor bakalım derler.
...
Huzurum yok nasıl huzur bulabilirim,nasıl huzurlu olurum?.Adem aleyhisselâm!  Ey ademoğlu kişinin en büyük hasmı karısıdır! onun dediğini yapma huzur bulursun.. Beşeriyet, böyle de yapanlar var efendim huzur yok..der.
Adem aleyhisselâm o zaman Musa aleyhisselama döner sen cevap ver bu adam nasıl huzur bulur ?. Musa aleyhisselam insan olanın muhakkak bir hasmı vardır sen sana firavun olanı bul onu mağlup et saadete erersin..
Beşeriyet , böyle de yaparlar var efendim huzur yok der.
Sırasıyla bütün peygamberler alimler tek tek cevap verir hiçbiri beşeriyetin gönlünü rahatlatmada muvaffak olmaz. Adem aleyhisselâm o zaman reisimize soralım bekle, der.
Az sonra Fahri kainat Efendimiz teşrif etti, bütün Peygamberler ve orada bulunanlar hürmet ve muhabbetle ayağa kalktı. Adem aleyhisselâm yerini verdi. Efendimiz sordu, beşeriyeti neden bekletiyorsunuz? Adam meramını anlatti. Efendimiz şöyle buyurdu, Ey beşeriyet.. "Hayatı olduğu gibi kabul et"
Kusur görmeden muhabbetle bakıp Hakkındaki takdire razı ol İslamı hayatının her anında  ölçü olarak kullanmayı öğrendiğinde saadeti elde edersin.
En büyük tehlike aşırı muhabbet. Aşırılık.. Sapıtanlar hep bundan sapıtti. Allah kalplere hidayet ibresini yerleştirmiş kalbimiz bunu her an bize fısıldar ,ancak akıl güneşi doğunca, kalp gölgede kaybolur. 

Hayırlı Cumalar Dilerim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi