Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Regaıb Kandili Özel. Şeyh Seyyid Abdulkadır Geylani Hazretleri

Bismillahirramanirrahim. 

"Yanlız sana ibadet eder, yanlız senden yardım dileriz."dediğimiz andan itibaren ölüm anı gelip çatıncaya kadar itikâdi tüm yanlışlıklardan uzak durup, sonrası küfür olmayan bir imanla hakka kavuşmayı arzularız.Kalbi Selim isen eğer hakiki iman varsa o yürek şekilden şekile girmez.İçinde atan bir çocuk kalbiyse, o saflığı kaybetmemişsen zaman mekan gözetmeden ağlarken gözlerinle, kalbinle gülümsersin tüm evrene.Allah'a en yakın kalp , içinde sevginin devam ettiği en saf, en ince,en duru olan  kalptir.Bu öyle güzel bir hal'dir ki Allaha kavuşma isteği gelse tatlı bir meltem gibi kalbine eser manevi bir huzur hali olur.Kendini daima huzurda hisseden ruh sukunet bulur.

Şüphesiz yaratılan en güzel insan

Alemlere rahmet olarak gönderdiği Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu aleyhi vesellem'dir. O'nun şerefine rahmetini sağnak sağnak indirdiği bu mübarek gecede  inanarak  ve manasına saygı gösteren kullarını affedeceğini vaad eden Allahu teâlânın üstün tuttuğu ve  rağbet etmemizi istediği Regaib dediği,Arzın sevindiği bu geceye itibar edelim.

Bu gecelerin ihyası rıza-i ilahiye ulaşma vesilesidir. Bu gece şu anda dünya üzerinde inanmış ve iman etmiş zorda olan tüm kardeşlerimize dualarımızla tüm mukaddes ruhlarla birlikte binbirlerin içine girelim .Uğrunda mücadele etmeye bu sevinci yaşamaya değer. 

Rabbim hakiki mükafata kavuşmayı nasip etsin inşallah. Amin. 

REGAIB KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN. 

HAZIRLAYAN :YASEMİN AYDINER

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi