M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Toka..!

Alanyaspor’dan alınan üç puanla huzrur bulan Gazianatep Futbol Kulübü Rize’de.Jefferson ve Sagal yine yok.Mendly cezalı.Kenan’la da yollar ayrıldı.Evindeki son beş karşılaşmayı kazanan Rizespor ise Alper,Jesus,Remy,Boyd ve Dabo’dan faydalanamıyor.
Kontrollu iki takımda. Gaziantep’in rakip sahada daha çok gözüktüğü,ilerde basarak rakibin oyun kurmasına izin vermediği bir ilk çeyrek izledik.Daha çok kendi sahasında kalan Rizespor,Boldrin ile etkili olmaya çalıştı.
Tempo düşük.İki takımda pas trafiğinde süreklilik sağlayamadı.Forvetler üçüncü bölgenin tehlikeli kısımlarında topla buluşturulamadı.İkinci çeyrekte de pozisyon üretilemedi.Kaleciler rahat.
Gaziantep’te Maxsim,Rizespor’da da Boldrin rakip tarafından sıkı kontrol altında.Ev sahibi duran toplarla yarattığı karambollar dışında etkin olamadı.Vasatı aşaamayan karşılaşmaya Selim-Figueiredo mücadelesine Cüneyt Çakır’ın beyaz noktayı göstermesi aksiyon getirdi.Maksim tabelayı değştirdi.
Ev sahibin son anlardaki baskısı sonucu değiştirmedi.Ağır çekim bir ilk yarı izledik.Sıkıldık mı..?Sıkıldık valla..!Maxsim kurtardı zevahiri.
İkinci perdeye başlarken hamle geldi ev sahibinden.Yasin yok,Himmet çimende.Rizespor rakip sahada daha çok gözükmeye başladı.Duran top şansı da buldular.Ama bazen kaleci Günay devreye girdi,bazen de Sabo faydalanamadı.Gaziantep ise rakibin pas hatalarından faydalanıp hızlı çıktığı anları pozisyona dönüştüremedi.Figueiredo’da adeta Sabo’ya nazire yaptı.
Gaziantep rakibin hızını akıllıca kısa paslarla önledi.Son yirmiye giderken karşılıklı hamleler geldi.Kırmızı-Siyahlılarda Merkel ve Dicko oyunda,Furkan ve Figueiredo kenarda.Ev sahibinde Holman ve Cemali çıktı,Emirhan ve Alberk çimende.
Orta alanı çabuk geçmeye başlayan Rizespor tüm hatlarıyla yüklendi.Gaziantep ise hızlı çıtığı anlarda üçüncü bölgede çok pas hatası yaptı.Boldrin etkisini giderek artırdı.Merkel,Furkan’ı arattı adeta.Kaleci Günay,Umar Amino’ya gol şansı vermedi.Bravo kaptan..!
Mücadele son ana kadar ev sahibinin yarattığı karambollar ve Gaziantep’in yakaladığı pozisyonlarla devam etti.Başarılı bir oyun ortaya koyan Kitsiou’nu vuruşu direkte patladı,Dicko önemli bir fırsatı harcadı.
Ve karşılaşma Maxsim’in tek golü ile sona erdi.Şeytanın bacağını kıran Gaziantep’te deplasman fobisi sona erdi.Anlamlı bir hediye oldu üç puan.Kurtuluşun 100 ncü yılında şanlı bayrağımıza üç puanı toka ettiler.
Emeği geçen herkese teşekkürler…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi