İnsan ve merhamet

Dünya çok güzel bir yer. Dünyadaki bütün varlıkların, bitkilerin bir görevi ve dünyaya geliş amaçları vardır. Muhteşem bir denklem üzerine yaratılmışlardır. Çiçekler, ağaçlar , böcekler ve  insanlar... Dünya sadece bizler için yaratılmamıştır. Hele ki bu yaz aylarında Dünya'nın bu kadar sıcak olduğunu düşünürsek. Biz akıl ve merhamet sahibi olan insanların ,herşeyi düşünmesi lazım. Kapınızın yanında duran ağaca bir damacana su dökmeyi ve kediler, köpekler ve kuşlar için bir tas su ve mama koymayı unutmayalım. Kapınıza gelen dilsiz bu canlıları tekmelemek ve kovmak size çok şey kazandırmaz hayatta; âmâ öbür dünya için çok şey kazandırabilir. Kur'an Kerim'de geçen bir hadis şu şekildedir ;

Abdullah b. Amr, Hz. Peygamber"e (sav) nispet ederek şunu nakletmiştir: “Merhametliler ( var ya!)... Rahmân, işte onlara merhamet eder. Siz yeryüzündekilere merhamet edin ki gökyüzündeki(ler) de size merhamet etsin.”

Düşünen, konuşan ve kendini ifade eden biz insanlar, kendini ifade edemeyen ve konuşamayan bu varlıklara merhamet etmeliyiz. Bizlerin üstünde elbise, ayağında ayakkabı olmasına rağmen dayanamadığımız bu sıcaklarda, onlar ayakkabısız ve elbisesiz dolaşıyor. Paticikleri yanıyor. Kalbinde iyilik ve güzellik olan bir insan dünyada da ahirette de karşılığını bulur . Hem ne diyorlar," dünya ahiretin tarlasıdır "O vakit ne ekersen,  onu biçersin.

 Öyleyse iyilik yapalım , iyilik bulalım. Kötü olmak çok kolaydır. İNSAN olmak bir o kadar zordur. Ve biz zor olana talibiz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fevzi Tekin Arşivi