Bizim Çocuklar, oldu dünkü çocuklar!

Maalesef Euro 2020 maçlarını yakından takip ediyorum. Ama böyle bir turnuvada bizim çocuklarımız dediğimiz A Milli Takımımızın ortaya koyduğu görüntü çok şaşırttı. İki maça baktığımda sanki psikolojik bir yorgunluk var bu takımda. Bence Şenol Güneş ve futbolcular da neden böyle oldu şaşırıyor. Çünkü, turnuvanın şu anda en kötüsü A Milli Takım.. Burak ve arkadaşları hayal kırıklığı yaşıyor ve yaşatıyor.
Büyük hayaller kurduğumuz Euro 2020 Avrupa Şampiyonası’da maalesef şu anda en iyi üçüncü olmak için hayal kuruyoruz. İki maçta bir tek gol bile atamayan Türkiye A Milli Takımımızda bu saatten sonra en iyi üçüncü olsa ne olur ki... Ve olmazda.
Ancak, bu takım neden bu duruma geldi merak ediyorum. Bizim çocuklarımız dediğimiz oyunculara şimdi herkes dünkü çocuklar demeye başladı. En büyük sıkıntı bence burada. Şimdiden güven kaybına uğrayan A Milli Takımımızın son maçında da bir şey yapabileceğini zannetmiyorum.
Fakat, bu durum gösterdi ki; kulüplerimizin genç oyuncu sayısını artırması ve yabancıdan çok yerli oyunculara şan verilmesi gerekiyor. Yoksa, Bakü'den nasıl döneceksek gittiğimiz her yerden de elimiz boş döneriz. Milli takım lig ertesinde başladığı Euro 2020 Avrupa Şampiyonası’nda yorgunmu veya mantelite olarak hazır değilmi demeye başladık. Çünkü bırakın kazanmayı pozisyon dahi bulamadı iki maçta. Kafa olarak hazır olmazsan sonuçta kaçınılmaz olur...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi