" Vatanını canından çok sevenden korkmayacaksın..."

Herkes evinde oturma odalarında televizyonlarından, bilgisayar ekranlarından akan hayatı izliyor...  Malum pandemi var.

Böyle bir salgını yaşamasaydık bile, durum yine de hiç değişmeyecekti...

    104 Amiralin duyurusu ile güne başladık, gündemler gündemleri kovalıyor. Yetişebilmeyi bırak, ışık hızı ile ilerliyor mübarekler. İnsan haberin dünyasında olunca hangi taraftan, hangi haberin akacağını iyi gözlemleyebilir.  Aynen öyle de oluyor. Dünyada güçler dengesi değiştikçe, o dengenin kurulması ile ilgili hayat akışı bize de haliyle ülkemize de yansıyor. Önemli olan o güçler dengesi kurulurken ülkemizin zarar görmemesi, oluşan dengelerden ülkemizin kazançlı çıkması... Kaygılarının sadece bu olduğunu düşünenlerdenim... Gelinen nokta da durumu aynen özetliyor.

Bu bir bildiri değil, zaten açıklamanın başında duyuru yazıyor. Israr etmesinler o beyanlarında. Bildirinin  arkasında bir kamu gücü yok.  Onlar TSK içine özel izinlerle ancak girebilirler...

    Peki, emekli  olan bu insanların iddia edilen suçları işlemek için ellerinde hiçbir kuvvet, imza yetkisi, silah, araç, gereç var mı? Yok elbette!  Etraflarında kendilerini sadece dinleyen insanlar var. Bunun bir anayasal hak olduğunu düşünenlerdenim, kaldı ki hepsinin yaşı da yetmişin üzerinde olan insanlar...

Ülkesi için vatanı için canını verecek olan insanlar, çok değerli yetişmiş insanlar...  Hepsi bilgi ve birikim sahibi insanlar.

Umarım bu durum netliğe kavuşur da insanlar işlerine güçlerine dönerler...

   Şahsınıza kötülük eden bir düşmanı affediniz, lakin vatanınıza ve milletinize kötülük eden bir kimseyi, asla affetmeyiniz. Hz. Ali (r.a) Biz de affetmeyelim, bakalım, ülkesine ihanet eden kim varsa affetmeyelim... Bu işin affı olmaz, olmamalı!


   Ülke olarak çok ciddi kırılmaların olduğu dönemleri yaşıyoruz zaman zaman...  Dünya'da öyle! Kimin elinin kimin cebindenin belli olmadığı süreçleri yaşıyoruz. Yaşadığımız bu süreçlerde herkes kendini belli eder. Duruş ve tavır çok önemlidir. Nerede durduğun, kimin tarafında olduğun, tarafının yeri çok önemlidir.


  Biz ülkemizden beklenti içinde hayat sürmedik, ülkemiz için neler yapabiliriz diye bir hayat sürdük... Öyle de devam edeceğiz. Parolamız bu; ülkemiz için neler yapabiliriz.


  Vatanını sevenden korkmayacaksın, asıl Vatanını, Vatanının adını bile sevmeyenden korkacaksın... Bakın "ABD Büyükelçileri hazırlanın" diyor, bir takım parti başkanlarına... Kimi neye hazırlıyorsunuz beyler, işte bunlardan korkun!

 Ne derler hani; Vatan sevgisi ahlakta iyiliği, ahlakta iyilik de vatan sevgisini meydana getirir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi