Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

KADİRİYYE MEDRESESİ - 09.08.2019

ŞEYH SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ HAZRETLERIÂ

Â

Sükut Makamı ;sır yolu mahremiyet ister.ilahi işitme, alemde aklen olmasına imkân bulunmayan olmuş ve hala olmakta olan nice hallerin, zerreye alemi,alemi zerreye sığdıran,hayatı ölümle, ölümü hayatla lütuflandıran,mutlak kudret sahibine inanmak huzurudur. Konuşmadan suskun sözler söyleyen, gönül hanesi kırgın, üzgün, hüzünlü, iç dünyası teslimiyet noktasında derdinin dermanını bulma noktasında aşırı kaygılardan uzak, belki bizede lutfederler ümidiyle,tamam ben oldum idddiasına girmeden durduğu kapının kıtmiri olan kişi Allaha giden esas yolu bulur.

Sözün sahibiyle, emanet edilen kalbin yakkınlığı manayı derinleştirir manevi akış başlar.Duyduğumuz her söz zaman ve zemine göre anlam kazanır.Okunan ayet ve hadislerdeki manalarıda kişi o an ki haleti ruhaniyetince anlar hal söze tesir eder dil aradan kalkar aynı gönlü paylaşır ait olduğu yere döner...

Kurban bayramı arefesindeyiz, hazreti ibrahime gelen emri ve onun emre itaati ve sonucunda melekleriyle gökten indirdiği kurbanı hatırlatarak her birimizin nefislerimizi Kurban etme niyetiyle eğer maddi gücümüz varsa kestikten sonra da kendi elinle hakkını vererek dağıtmayı Allahım bizelere nasip etsin.

HAYIRLI CUMALAR

HAYIRLI BAYRAMLARÂ

HAZIRLAYAN :24.Â

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi