Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

KADIRIYYE MEDRESESI - 05.04.2019

ŞEYH SEYYİD ABDULKADIR GEYLANİÂ

Cebrail aleyhisselâm,ruhul kudus itibarlı,güvenilir, üstün yaratılışlı, şerefli bir elçi. Cebrail aleyhisselâm insanlar topraktan, melekler nurdan, şeytanlar ateşten yaratıldığı halde ben neden kâfur'dan yaratıldım diye düşünürdüm. Çünkü kâfur soğuk bir maddedir. Rabbulaleminin emriyle yüzümü mekkenin sıcağında Peygamber efendimizin ayaklarının altına koyunca serinledi işte o zaman anladım yaradılışımdaki güzelliği..

Kadri Yüce bir aya giriyoruz. Ameller bu ayda alemlerin Rabbine yükseltilir. Şakk-ı kamer olayıda bu ayda vuku bulmuştur.

Kurayşin ileri gelen müşrikleri bir araya gelerek efendimizin Peygamberliğini ıspatlamasını istemeye karar verirler. Gecenin ilk saatleridir, efendimiz Hazreti Ali Hazreti Ömer,Abdullah ibn-i mes'ud, Huzeyfe bin yeman ve Sahabenin önde gelenleri ay ışığı altında sohbet ediyorlardı. Efendimiz Bir anda ısrarlı bir şekilde gelen müşrikleri görünce yerinden kalktı, mübârek elini gökyüzünde ışıldayan aya doğru kaldırarak bir işaretiyle ikiye ayırdı ve etrafındaki sahabelere;Şahit olun,Şahit olun diye tekrar etti müşrikler şaşkınlıktan bize büyü yaptı diye haykırdılar ancak inatlarındanda geri dönmediler. Görmek istemeyenden daha kör insan olamaz. Bizim sığındığımız liman sağlam bir liman. Şefahat eden onsekizbin alemin sultanı. Günahlarımıza, hatalarımıza, kusurlarımıza rağmen bizi bırakma koru,kolla Ya Resulullah. Sayısız, sınırsız, sonsuz salat ve selamlar sana Yâ Resulullah.Â

HAYIRLI CUMALAR dilerimÂ

HAZIRLAYAN YASEMIN AYDINERÂ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi