Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

KADİRİYYE MEDRESESİ

ŞEYH SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ HAZRETLERİ

Yaratımışların en güzeli ve güzel ahlakın tamalayıcısı,Yüce Allah'ın insanlığa en güzel armağanı,son derece yumuşak huylu,bağışlayıcı gerek yaratılış vegerek haya bakımından bütün insanların enüstünü...Yüce Allah'a kulluk bakımından insanlar arasın da fark olmadığını ,tam bir tevazu ileHakk'a boyun eğmeyi,ibadeti ,fazileti diğer insanlara karşı üstünlük iddiasın da bulunmaksızın kulluk görevini herkesle beraber aynı şekil de yerine getirmeyi insanlığa" O" öğretmişti. Hiçbir insan onun kadar sevilmedi, Hiçbir faninin ölümü geride kalanları,O'nun ki kadar üzmedi, Hiçbir yaratılmış vefatının üzerinden bu kadar uzun zaman geçmesine rağmen hala bu kadar diri ve sevgili olmadı ..Dünya ve ahiret yaşamımız da O'ndan tam anlamıyla istifade edebilmek O'nu tanımak ve O'nu sevmekle mümkün olacaktır.O'nun çağından günümüze doğru akıp gelen on dört asır boyunca ,bıraktığı yolu kendilerine yol edinmiş olanlar ,yani ümmetin seçkinleri O'na her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor ve Rabbim'in rızasınınResulunun rızasın da olduğunu da iyi biliyorlar.Allah'ın kendisine kur'anı vererekikramda bulunduğu,üstün kıldığı,ilmiyle doldurduğu,Efendimize salat ve selam olsun.

Onun etrafın da dönenMelekleri,her türlü şerefi ve saygıyı hak etmiş , ve yine her türlü övgü ve yüceliğe müstehak olanPeygambere salat ederler Onu yücelterek ve O'na saygı göstererek O'nun faziletini izhar etmeye önem verirler ve özen gösterirler .Eynebisi vasıtasıyla Allah'aİman edenler!Öyleyse her ne zaman O'nun ismini işitirseniz yada onu kendi içiniz de anarsanızSiz de O'na teslimiyetle salat ve selam edin.Dua edilmeye layık herhangi hal ve zamanda olursa olsun Hz Peygamberin(sav) her zikri geçtiğinde mü'minlerin O'na (sav) salat etmeleri vacip olmuştur.

Allah'ım sonsuz merhametini bizden esirgeme ,bereketini daim ve geniş eyle en güzel selamını kaim eyle.Senin büyük sırrın Habib-i Ekrem'in ,en sevgili dostun,Efendimize en güzel salat ve selamlar ihsan eyle..Peygamberimizin övgüsüne mashar olan şehitlik mertebesine erişen askerlerimizide daima minnet ve rahmetle anıyoruz.

"Sen şehitsin, yiğit asker. Alem seni selamlasın.Sen en övgüye layık makamdasın.Yürekler yandı, sen nurun âla nurdasın. Hak seni övdü, Resulüm kucakladı. Selam olsun canını Canana adayanlara, selam olsun vatana siper olanlara.Ardında yüzbinler kadın, erkek, çocuk, genç,yaşlı mehmet...Gözün arkada kalmasın sıra bizde vatanımız bize emanet...

HAYIRLI CUMALAR dilerim.HAZIRLAYAN :YASEMİN AYDINER

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi