Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

KADİRİYYE MEDRESESİ - 01.10.2019

ŞEYH SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ HAZRETLERİ

Yedi asır önce islam dünyada yeni bir boyut kazandı.Hak dinin koruyucusu bu eşsiz topluluk , daima sergilediği asil duruşuyla asırlar boyu göç ederek yaşayan bu ırk , Türkün tükenmez soyunu en uzak diyarlarda yurtlar kurup bu soyun kaynağını daima saf ve diri tutmuştur. Anayurdundan Çin'e, Mısır'a, İran'a,Mezopotamya'ya, Balkanlara kadar uzanan bir göç harekeriyle dünyaya adeletle mesken kurmuş bir tarihin destanıdır.İslam diniyle taçlanan bu ırk dine ve peygamberimize duyduğu derin saygı ve sonsuz muhabbetiyle islam medeniyetine olan hizmetleri sonucu altı asır dünyaya hükmetmiştir.Ehli sünnete bağlı, adaletli,sorumlu oldukları halkları bir emanet görüp yapıcı ve bir olabilme duygusuyla nice alimler,nice padişahlar,nice sanatkarlar ve daha sayamayacağım kadar çok kıymetler yetiştirmiş bir medeniyetin tarihini göz göre göre silmeye çalışıp üzerine yeni bir tarih yazmak acaba kimin haddine..

Bize sürekli yeni bir tarih yazma heveslisi avrupa ve amerika maden ve petrollerini sömürdükleri müslüman ülkelerden kazandıklarının rahatlığıyla yemekten neredeyse üçyüz kiloluk insanların bulunduğu modern görünümlü insanların yaşadığı bir topluluktur ..Allah geçmiş ve geleceği eksiksiz bilendir. Ebu leheb dahi tebbet suresi indikten sekiz yıl sonra, iman etmeden ölmüş..

Ancak nasibi olanlar islamiyetin mucizelerini ve inceliklerini anlayabilir. Rabbim bizleri peygamberimizin şefahatinden, sıratı müstakimden ayırmasın, birliğimizi daim kılsın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi