Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

KADIRIYYE MEDRESESI-28.06.2019

ŞEYH SEYYİD ABDULKADIR GEYLANİ HAZRETLERİÂ

Â

Tasavvuf esaslarının dört ana unsuru; Zühd,İrfan, Terk, Aşk...Hazreti Cüneyd bu unsurlardan birincisinin, Zühd'ün sahibidir. Cüneyd-i bağdadi hazretleri mümşad ile görüşmelerini şöyle anlatır. Mümşad Dineverdi, ırak meşayihinin ulularından kerameti açık ehline malum biri.

Zahir ilimlerde çok ilerleyen mümşÃ¢d, ilmine olan güveninden, meşhur olan sufiye tayfasını inkar etmekte hatta vahdeti vucut davasındaki Cüneyd-i bağdadiye nifak erbabıyla birlikte ezici sözler söyleyip dinsizlik iddiasında bulunur. Bir gün şehrin kadısına Cüneyd-i ve bütün meşayihi şikayet etmeye karar verir. Yolda bir zât çıkar karşısına ve Ona ;Ey mümşad bu halden vazgeç, velayet ehline kem gözle bakma..der. Atını yerinden dahi oynatamaz, bir anda içini bir korku kaplar ve pişman olur atından iner ve istigfâr edip davasından vazgeçer, sonra o zât'a dönüp benim halim ne olacak diye sorar.! Senin çaren, Cüneyd-i bağdadi de der ve kaybolur. Doğru Cüneydin evine gidip görüşmek ister. Hazreti Cüneyd onu karşılar, şükret ki seni bize hızır aleyhisselâm gönderdi , seninle konuşup hidayetine vesile oldu...der.

Hakikat ehline muhabbet duyup derinlemesine düşünmek, yeniden yeniden.düşünmek olumsuz sandığımız bir çok şeyin aslında bir ve tek(cc) olana ulaşman için açılan bir yol olduğunu farkedersin.Â

Deryaya giren temizlenir.Â

HAYIRLI CUMALAR dilerimÂ

HAZIRLAYAN: YASEMIN AYDINERÂ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi