Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş Yazıyor: 'AK Parti'de İl Başkanlığı kime verilecek? - Memik Yılmaz devam etmeli mi?'

Değişim sesleri AK Parti’de yüksek bir şekilde duyulmaya başlandı. Nasıl bir değişim olacağı konusundaki sorular yakın zamanda cevaplanacaktır. AK Parti Genel Merkezi tarafından raporlar büyük çapta bitirildi. AK Parti’nin Gaziantep İl Başkanı ve teşkilattaki değişimler seçimlerdeki başarısızlık üzerine hazırlanan rapordan sonra belli olacaktır.

AK Parti’nin yerel seçimlerde aldığı başarısızlık da detaylı bir şekilde raporlandı ve sorunlar tek tek tespit edildi.

Değişim güzeldir... Bana göre AK Parti’ye artık değişim gerekiyor. Son 22 yıla baktığımızda AK Parti’de görev yapan il başkanı sayısı bir elin parmağını geçmez. Bu durum belediye başkanları ve teşkilat başkanları içinde geçerli. AK Parti genellikle aynı isimler üzerinden siyasetine devam etti...

AK Parti Gaziantep’te kurucu il başkanı Ahmet Uzer daha sonra Ökkeş Eruslu tekrar Ahmet Uzer ve daha sonrada 9 yıl boyunca da Eyüp Özkeçeci görev aldı.

22 yıl boyunca hep aynı isimler, aynı yüzler olunca ve üstüne hücre yenilenmesi de yapılmayınca yerel seçimler kaybedildi. Gaziantep’te yola 10’da 10 ile çıkan AK Parti büyükşehirde dahil olmak üzere 5 ilçede zafere ulaşabildi. Bu beş ilçeden Büyükşehir, Şahinbey, İslahiye ve Nurdağı'nı AK Parti, Araban'ı da MHP kazandı.

Genel merkezin hazırladığı rapora göre seçimdeki başarısızlıkta yerel adaylarda aynı isimlerin yer alması, ekonomi ve pahalılık gibi sorunlar ağır bastı. Öte yandan seçmenden uzak kalan yöneticilerde seçimin kaybedilmesinde büyük etken olarak yer aldı.

Bu sonuçlarda bize gösteriyor ki bu ve diğer seçimlerdeki en büyük başarı hiç şüphesiz ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait. 2024 yerel seçimlerinde de gördüğümüz gibi çıkarılan adaylar güçlü isimler olmayınca ağır bir mağlubiyet alındı.

Yerel seçimlerde gördüğümüz gibi hizmet yapanlar tekrar seçildi hizmet yapmayan ve halka uzak olan isimler ise faturayı en ağır şekilde ödediler.

Kısacası AK Parti bundan sonra eski gücüne kavuşmak istiyorsa güçlü, çalışkan ve halka yakın bir il başkanını göreve getirmeli. Ortada çok açık bir oy kaybı var ve bu kaybı kapatmak için yapılan yanlışlar tekrar yapılmamalıdır.

Burada AK Parti TBMM Grup Başkanvekili, Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de çok iş düşüyor. İki isim omuz omuza vererek güçlü bir yapı oluşturmalı. “ Senin adamın, benim adamım” tartışması artık bitmelidir.
2028 seçimlerine kadar bir an önce güçlü bir yapı ve teşkilat oluşturulmalıdır. Benim şimdilik düşüncelerim bu kadar....

Memik Yılmaz yola devam etmeli mi?

Dün gazetemizin spor yazarlarından Cumhur Dülek’in “Alkışlar Gaziantep FK’ya alkışlar Memik Yılmaz’a” yazısını okudum ve yazarımıza hak verdim.

Sayın Memik Yılmaz hiç kimse bu takıma sahip çıkmazken ortaya çıktı ve elini taşın altına koydu. Büyük bir borç yükünün altına girdi ve takımı destekledi. Eski Gaziantep Valisi Davut Gül’ün İstanbul’a atanması sonrası yönetime yazılacak bir isimde kalmadı. Diğer yöneticilerde sırf para vermemek için böyle bir yükün altına girmek istemediler. Memik Yılmaz tek başına borçlarla mücadele etti kimsenin bunu inkar etmeye hakkı yoktur.

Bazıları Memik Yılmaz’ın sporla ilgi olmadığını söylüyorlar. Valla biz öyle başkanlar gördük ki “ Karpuzu top sanan adamlar” Gaziantep’e başkan oldular.
Memik Yılmaz, Oğuzeli’lidir, Gaziantep’in de evladıdır. Tırnakları ile kazıyarak bir çok sektörde başarılara imza attı.

Büyükşehir Belediyespor’da benim başkanlık yaptığım dönemden yönetim kurulu listesindeydi. Daha sonra merhum Saip Konukoğlu, Ünsal Göksen yönetimlerinde de görev aldı. Kısacası 20 yıllık bir sürede Adil Konukoğlu yönetimi hariç bütün yönetimlerde yer aldı. Bu anlattıklarım Memik Yılmaz spordan anlamıyor diyenlere cevap niteliğindedir.

Bence Memik Yılmaz’la yola devam edilmelidir. Hoca ve futbolcu değişikliği gibi başkan değişikli yapılmamalıdır. Memik Yılmaz sezon başından beri takımın başarısı için çabaladı. Bundan sonrada yaptığı hataların farkına vararak daha iyi bir şekilde kulübü yönetecektir.

Ayrıca Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, OSB Başkanı Cengiz Şimşek ve bazı iş adamları da bu kulübe her zaman destek oldular. Bundan sonra da desteklerine devam ederlerse bu kulüp önümüzdeki sezon iyi işler başaracaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Erol Maraş Arşivi