Gaziantep'in Kalbi Bu Maçta Attı! Gaziantep FK - Karagümrük Maçında Herşey Yaşandı: 'Korku-Gerilim-Hüzün-Sevinç'

Süper Lig'in alt sıralarını yakından ilgilendiren mücadelede Gaziantep FK, Fatih Karagümrük'ü mağlup ederek küme düşme hattından uzaklaştı ve ligde kalma yolunda önemli bir adım attı. Mağlup olan Fatih Karagümrük ise ligden düşen ikinci takım oldu.


Kalyon Stadyumu, Gaziantep FK'nin kendi sahasında oynayacağı bu kritik maç için tıklım tıklım doldu. Taraftarların yoğun desteği altında maçın başlama düdüğüyle birlikte iki takım da kıran kırana bir mücadeleye girişti. Henüz üçüncü dakikada Karagümrük futbolcusu Can Keleş'in ceza sahası içinden yaptığı şut, Gaziantep FK'nin kalecisi Nita tarafından kurtarılarak tehlike bertaraf edildi.

Draguş'un eksikliği hissedilen Gaziantep tarafında, 31. dakikada Djilobodji'nin kafa vuruşu direkten oyun alanına geri dönerken, ilk yarının dikkat çeken anlarından biri oldu. Bu yarının sonunda skor tabelasında hâlâ 0-0 beraberlik sürüyordu.


İkinci yarıya hızlı başlayan Gaziantep FK, 47. dakikada Ertuğrul'un kafasıyla bulduğu golle skoru 1-0'a taşıyarak maçın gidişatını değiştirdi. Ardından 54. dakikada Karagümrük'ten Ceccherini'nin kırmızı kart görmesi, Karagümrük adına işleri daha da zorlaştırdı.

Karagümrük'ün umudu golcü Markao'nun 67. dakikada attığı golle yeşerdi. Maçın sonlarına doğru heyecan seviyesi iyice artarken, 78. dakikada Badji'nin direkten dönen şutu Gaziantep FK taraftarlarının yüreklerini ağızlarına getirdi.


Maçın son dakikalarında oyuna yeni giren Jevtovic skoru 2-1'e taşıyan golü kaydederek Gaziantep FK adına rahat bir nefes aldırdı. Maçın skorunu belirleyen gol ise 90+10. dakikada Montero'dan geldi ve Gaziantep FK sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.


Bu sonuçla beraber, Gaziantep FK son haftaya avantajlı girdi, Fatih Karagümrük ise Süper Lig'e veda eden ikinci takım olarak hayal kırıklığı yaşadı. Son haftadaki mücadeleler sonrasında ligde kalacak takımlar ve düşecek ekipler netlik kazanacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cumhur Dölek Arşivi