Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gaziantep'e Erdoğan'dan tam not! - Gaziantep artık Gazianteplilerin değil! - Business Class'lar da Suriyeliler uçuyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tahminlerime göre Gaziantep'e 40.kez ayak bastı. 6 Şubat depreminin yıldönümüne 2 gün kala Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan biraz rötarlı gelse de şehir hastanesinin açılışını yaptı ve hastane önünde de güzel bir miting yaptı. Erdoğan konuşmasında " Biz söz verdik, biz yaptık" sözü de gerçekten miting alanından büyük alkış topladı. Miting alanı tıklım tıklım doldu. On binlerce Gaziantepli hem havanın soğuk olmasına rağmen, hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın planlanan saate göre geç gelmesine rağmen miting alanına akın ettiler. Cumhurbaşkanı da hava soğuk olduğu için vatandaşları soğukta çok bekletmemek adına konuşmasını 15 dakikaya sığdırdı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra telekonferans ile İslahiye ve Nurdağı'nda ki kalıcı konutları ve köy evlerini açılışını yaptı ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karataş'ta bulunun Türkiye'nin en büyük camisi unvanını taşıyan Millet Camisi'nin de açılışını yaptı.
Kalıcı konutların kurası esnasında kura çıkan depremzede vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadılar. Biliyorsunuz kolay bir şey değil yaşadıkları durum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da her zaman olduğu gibi yine mazlumların yanında durdu ve evleri vatandaşlara teslim etti.

Şimdi gelelim AK Parti Gaziantep teşkilatlarına....

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ve taşra ilçelerdeki AK Parti teşkilatları gerçekten de işlerini en iyi şekilde yaptılar ve Cumhurbaşkanı'nı en iyi şekilde karşıladılar.

Başkanlara özel ilgi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin'e özel ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Camisi'nin açılışında Mehmet Tahmazoğlu'nu öve öve bitiremezken, Fadıloğlu'na da " Rıdvan Bey sen çalışkan bir başkansın, sana ödül olarak seni tekrar aday gösterdim" dedi.

Herkes görevini yaptı

Tek kelime ile Gaziantep'te herkes görevini yerine getirdi. Hem milletvekilleri, hem başkanlar hem de vatandaşlar tek kelime ile muhteşem bir iş başardılar.

Hedef 10'da 10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te Cumhur İttifakı olarak tüm ilçelerde başarı istedikleri ve Gaziantep'ten 10'da 10 yapılması gerektiğini hem milletvekillerine hem de başkanlara söyledi. Onlarda Sayın Erdoğan'ın sözünü yerine getirmek için çalışacaklarını belirttiler.

Bu durum bize gösteriyor ki Cumhurbaşkanı Gaziantep'e her gelişinde mutlu geliyor, mutlu da ayrılıyor. Gaziantepliler AK Parti'nin 23 yıllık iktidarı boyunca her zaman destek oldular. Desteğin karşılığını da hem vekillerden hem de başkanlardan gördüler. Kısacası başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm AK Parti Gaziantep'te 10'da 10 yaparak yeni bir başarı hikayesi yazmak istiyorlar....

Gaziantep artık Gazianteplilerin değil

Gaziantep elden gideli ne kadar oldu bilmiyorum. Uçaklarda business class sınıfında Suriyeliler, göçten gelenler uçuyor. Ben sürekli derim Gaziantep artık Gazianteplilerin memleketi değil. Gaziantep'in en eski mahallelerinden Tabakhane, Şehreküstü, Akyol, Kürtepe, Yazıcık, Bostancı ve Bey Mahallesi dışında mahallelerde yerli Antepli görmek artık imkansız oldu.
Son verilere göre 4 milyonluk şehirde bence yerli Antepli sayısı 100 bini geçmez. Bazıları köyleri falan sayarsak bu rakam artıyor der ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Gaziantep artık önemli bir sanayi merkezi oldu. OSB'de resmi verilere göre 400 bin çalışan var ve 6. organize sanayi bölgesinin de tamamlanması ile birlikte bu sayının 750 bine ulaşacağı düşünülüyor. Bu ne demek peki?
Bu Gaziantep'in, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Van gibi şehirlerden göç alacağını gösteriyor.

Ben çok iyi hatırlarım sene 1990'lardan sonra Gaziantep'in ekonomik, kültürel ve sosyolojik yapılarında ciddi değişimler oldu. Gaziantep'in taşı toprağı iyi para etti ama şehirde Antepli kalmadı bu seferde. Şimdi bakıyorum Gaziantep'e, Beykent Beylerbeyi'nden, Karataş Mazmahor'dan, Kuzeyşehir Göksün ve yakın köylere iyice dayanmış, yani şehir her geçen gün büyümeye devam ediyor. Kısacası Güneydoğu'nun İstanbul'u olduk diyebiliriz.

Gaziantepliler nerede?

Ben çok gezen birisiyim, sosyal medya hesaplarımdan da bunu görebilirsiniz. Uçağa biniyorum Antepli yok, tramvaya biniyorum Antepli yok, otobüse biniyorum Antepli yok peki nerede bu Antepliler?
OSB'de 2 bine yakın fabrika bulunurken bu fabrikalardan sadece %20'si Gazianteplilere ait, Şehreküstü, Saçaklar, İnönü Caddesi gibi şehrin asırlık sokakları, caddeleri Suriyelilere teslim olmuş durumda. Az öncede dedim Gaziantep'in taşı toprağı para edince parayı bulan Antepliler, İzmir, İstanbul ve Ankara'ya gittiler sonucunda da şehirde yerli Antepli kalmadı. Anteplilerin cenazelerine bakıyorum bir birini ilk defa gören insanlar, boş taziye evleri görüyorum gerçekten içim acıyor. Birde Suriyelilerin veya Gaziantep'e diğer illerden göç edenlerin cenazesine bakıyorum tıklım tıklım dolu.

Ne oldu Gaziantep'e?

Ne olduğunu söyleyeyim... Birbirimizi kıskandık, dedikodumuzu yaptık, iftiralar attık, arsalarımız sattık ve göç ettik bu şehirden. Durum böyle olunca da şehir Suriyelilere ve diğer illerden gelen vatandaşlara kaldı. Haberlere bir giriyorum her gün cinayet, gasp, kundaklama çete çatışması, uyuşturucu operasyonları görüyorum. Gaziantep böyle bir şehir değildi dostlar... Bu duruma kim neden olduysa da Allah onları belasını versin demek istiyorum... Vah Gaziantep'in haline...

Gaziantep kimin şehri oldu?

Burası artık bizim şehrimiz değil ondan eminiz... Burası artık Suriyelilerin ve göç edenlerin şehri oldu. Burada yanlış anlaşılmak istemem. Bu şehirde yaşayan her insana saygım vardır. Onlarında yaşama hakkı vardır tabi ki de. Benim değinmek istediğim konu şehrimizin insanları birbirine sahip çıkmıyor. Maraş'taki "Maraş Milliyetçiliği" burada yok artık. Yazık oldu bu kente: ranta, paraya, iftiraya, dedikoduya kurban gitti. Hepimizin dedeleri 25 Aralık'ta bu şehri kurtarmak için canla başla mücadele etti ama kimin için ettiler... Bu şehri Suriyeliler için kurtarmışlar göründüğü kadarıyla... Yazık oldu Gaziantep'e yazık oldu Gazianteplilere.... Sözün bittiği yer Gaziantep!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Mehmet Erol Maraş Arşivi