Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

AK Parti'de başkan adaylarında şok gelişme! / MHP'de Sermet Atay Oğuzeli, Nurdağı ve Araban'da kimleri Gösterecek?

Yine Gaziantep siyaseti toz duman olmaya devam ediyor. Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesi AK Parti Türkiye genelinde 30 büyükşehir ve ilçelerde tüm adaylarını en geç 31 Aralık'a kadar belirleyecektir.

Sekizinci kat sırrı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makam odası genel merkez binasının sekizinci katında bulunuyor. 13 kartlı merkez binanın yine 8. katında sayın Erdoğan'ın yerel seçimlerle görevlendirdiği ekip çalışıyor. Bu ekibin başında AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Âlâ titiz bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar.

Adaylarda son düzlük

AK Parti'nin Gaziantep'te Büyükşehir belediyesi, Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, İslahiye, Yavuzeli Belediye başkan adaylarının kimler olacağı konusunda son noktaya geldiğini düşünüyorum. Ak Parti Yerel Yönetimler başkan yardımcısı ve Konya Milletvekili Mehmet Baykan geçtiğimiz günlerde Gaziantep'e geldi ve burada bir takım görüşmelerde bulundu. Baykan bu görüşmeleri bir rapor haline getirdi ve hem Recep Tayyip Erdoğan'a hem de genel merkeze sundu. Bunun yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Eyüp Özkeçeci, Derya Bakbak, Ali Şahin, Mesut Bozatlı, İrfan Çelikaslan ve Bünyamin Bozgeyik'ten de AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Âlâ kimleri aday görmek istediklerini bir form şeklinde genel merkeze iletmelerini istedi.


AK Parti'de herkes başkan adayı!

Hep söylerim Gaziantep batarsa yalan, dedikodu ve iftiradan batar. Her kafadan ayrı bir ses, ayrı bir fikir çıkıyor. Şuanda duyduklarıma göre özellikle Büyükşehir ve 2 merkez ilçe olan Şahinbey ve Şehitkamil'de herkesin başkanlığı kesin gibi ama benim edindiğim bilgilere göre Büyükşehirde Fatma Şahin hem halk anketinde hem de temayülde listenin ilk sırasında geldi ve adaylığı da kesin gibi duruyor. Şahinbey ve Şehitkamil içinde sürpriz isimler sık sık konuşuluyor. Ben buradan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sırf makam mevki için, para için aday adayı olanları yada hiç adaylık başvurusunda bulunmayan isimleri aday yaparsanız bunun ne hukuk kurallarında ne de adalet ilkelerinde yeri olmayacaktır. AK Parti seçmeni üzerinde de büyük bir kaybınız olur. Yapılan temayül yoklamaları ve halk anketleri de dikkate alınmamış olur. Bunlara dikkat etmeniz lazım....


Bakan Şimşek, Grup Başkanvekili Gül ve İl Başkanı Çetin kimi istiyor?

AK Parti Gaziantep milletvekilleri kimi aday olarak görmek istediklerini bir forma doldurup genel merkeze gönderdiler. Aynı zamanda genel merkezin bir dönem Gaziantep'te milletvekilliği yapan Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, depremzede İl Başkanı Murat Çetin ve AK Parti'nin Milli Görüş'teki gücü olan Abdülhamit Gül'ün de kimleri destekleyeceği önemlidir. Bu 3 isimde hem genel merkeze hem de Sayın Erdoğan'a destekleri adayları açıklayacaktır.


Deprem bölgesi İslahiye ve Nizip'te karar ne olacak?

Biliyorsunuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı bir açıklamada deprem bölgesindeki belediyelerde hiç bir başkanı tekrar aday olmayacağını açıklamıştır. Gaziantep'in de 2 ilçesi deprem bölgesinde bulunuyor. Bunlardan birisi İslahiye diğeri de Nizip'tir. İslahiye'de nasıl bir yol izleneceğini bende merak ediyorum. Mevcut İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural'ı tanımam, daha önceden herhangi bir görüşmemizde olmamıştır. Kemal Vural 2 dönemdir görev yapıyor. Nizip'te ise Mehmet Sarı görevine devam edecek mi etmeyecek mi bilmiyorum. Sarı geçtiğimiz seçimlerde adaylık başvurusunda bulunmamasına rağmen aday olarak gösterilmiş ve Nizip'e belediye başkanı olmuştu.


AK Parti'nin yumuşak karnı: Yeniden Refah


AK Parti'nin yumuşak karnı rahmetli Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Parti'sidir. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye genel seçimlerinde Cumhur İttifakı'ndan seçimlere katılan Yeniden Refah Partisi, 1.527.048 seçmenden aldığı oy ile %2,8 oranıyla seçimde 6. parti oldu ve 5 milletvekili meclise girdi. AK Parti'nin yerel seçimlerde Yeniden Refah tehlikesine dikkat etmeli ve ona göre de aday çıkarmalıdır.


Fatma Şahin, Tahmazoğlu ve Fadıloğlu aday olacak mı?

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu 3 döneme takılıyorlar. Bu iki başkanın tekrar aday olması Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı. Öte yandan Fatma Şahin 3 dönem kuralına takılmıyor ve Şahin hem anketlerde hem de temayüldeki sonucu göre büyük ihtimalle tekrar aday olacak. Ayrıca edindiğim kulislere göre Mehmet Tahmazoğlu'nun aday olarak gösterilmemesi durumunda Ankara'da önemli bir göreve getirileceği yönünde de duyumlar aldım. Tahmazoğlu ya bakan yardımcılığına yada TOKİ gibi bir kuruma başkan olarak atanırsa sürpriz olmaz. Kısacası AK Parti cephesi bu kadardı. Son kararı genel merkezde bulunan 8. kattaki isimler ve Sayın Erdoğan verecektir.


CHP'DE KAPLAN MI, YILMAZKAYA MI?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için ilk düşündüğü isim geçmiş dönemde de belediye başkanlığı yapan Celal Doğan'dır. Hakkında yaşlı artık yapamaz gibi iddialar dönse de " Akıl yaşta değil baştadır." Celal Doğan CHP'den aday olursa AK Parti'yi Gaziantep'te sollayabilir başka türlü CHP'nin Gaziantep'te şansı yok gibi.

"İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?"

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bomba gibi bir açıklama yaptı. MB Başkanı Erkan da yüksek kiralardan şikayet etti. İstanbul'da ev bulamadıklarını ifade eden Erkan, annesinin yanına taşınmak zorunda kaldıklarını aktararak "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" dedi. Bu durum seçmen üzerinde büyük bir etki yaratabilir hatta seçin sonuçlarını da etkileyebilir. CHP ekonomi üzerinden iyi bir politika izlerse yerel seçimlerde hem Gaziantep'te hem de Türkiye genelinde istediği sonuçları da alabilir. Hakkımızda hayırlı olsun....


MHP'DE ATAY'IN DEDİĞİ OLACAK?

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay merkez sağdan gelmesine rağmen MHP'de 6 yıl içerisinde teşkilatları eline geçirdi ve karar verici konumuna geldi. AK Parti ile yapılan ortak görüşmeler sonucunda MHP Gaziantep'te Oğuzeli, Nurdağı ve Araban'dan aday çıkaracak. Bu adayları da Sermet Atay belirleyecek. Atay'ın Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç'la ilgili henüz net bir fikri yok öte yandan Nurdağı ve Araban'da da sürpriz isimlerde görüşme halinde. Atay belirlediği adayları genel merkeze sunacak ve burada AK Parti ile yapılan görüşmeler sonucunda adaylar açıklanacak.


İYİ PARTİ GAZİANTEP'TE ADAY ÇIKARACAK MI?

Gaziantep'te bir türlü istediği sonuçları alamayan İYİ Parti'de il başkanlığına kurt siyasetçi Şerif Başkülekçi getirildi. İYİ Parti 31 Mart yerel seçimlerinde Gaziantep'ten aday gösterecek mi göstermeyecek mi henüz belli değil. Başkülekçi şimdilerde hem il yönetimi hem de ilçe yönetimlerine yeni atamalar yapacak. Başkülekçi yönetim listesini genel başkan Meral Akşener'e sunacak hem de yerel seçimlerde nasıl bir yol izleneceğini konuşacaklar. Merakla bekliyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Erol Maraş Arşivi