Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Kur-an da Peygamber Efendimizi ,dini , Kur'ani,insanları hafife alan,arkalarından cekistiren,elestiren insan tiplerinden bahseder.Hümeze der onlar için.. Asr-ı saadetteki müşrikleri düşününce Efendimiz ile alay edip O'nu küçük düşürmeye çalışanlar ve daha önceki kavimlerde de din ile mukaddesat ile alay eden her kavim helak olmuştur.
Bir de lümeze vardır ki bunlar da insanın yüzüne karşı sert bir şekilde eleştiren tenkit edenlerdir.Allahu Teala hazretleri bu insan tiplerini lanetler Hem arkasından hem de yüzüne karşı,insanın itibarını düsürenlere her hümezeye ve lümezeye yazıklar olsun buyrulmus.onlar bir de mal toplayıp sayarlar onları baki kılacak sanırlar onlar birde cimridirler.
Bu her müslümanin da içine düşmesinden korkulan tehlikeli bir karakterdir.Ve sonra şöyle bir ifade kullanılır sen hütame'nin ne olduğunu ne bileceksin.Allahin tutusturulmus olan ateşidir.İnsanlarla,din ile Peygamber ile,kitap ile,Allah ile alay edeni, öldükten sonra üzerlerine kapatılacak ateş ile azap, onları bekleyen acı bir akibettir.
Bilinmelidir ki hiç bir kadın, hiç bir çocuk,hiç bir erkek,yaratilan hiç bir canlı bu ve daha assagilayici hareketlere maruz bırakılamaz yasam alanina zorla müdahele edilemez, canı tehlikeye atilamaz,yurdundan yuvasından kovulamaz. Allah'ın kuralları ile yasanmazsa akıbet bildirilmiş.
Her hususta tedbirli ve temkinli, öncesini sonrasını hesap ederek yaşamayı bilmek gerek.

HAYIRLI CUMALAR dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi