Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Siyaset Gaziantep'te hareketli - Şahin'e Horasis teşekkürü - Dilan Polat'a Gaziantep'te benzeyen güzellik merkezi kimin? - Orhan Kızılaslan'a hayırlı olsun!

Geçtiğimiz hafta Almanya'nın Stuttgart kentindeydim. Hala oradayım... Burada olmama rağmen yazımı yazmaya devam etme kararı aldım. Çünkü yoğun bir talep geldi. Bende bu talebe karşılık vermek zorundaydım. Okuyucularıma çok teşekkür ediyorum, sürekli bana neden yazmadın diye feryat ediyorlar. Neyse?

GAZİANTEP SİYASETTE ÇOK HAREKETLİ


Gaziantep gerçekten de siyasette hareketli günler geçiriyor. Bildiğiniz gibi 31 Mart'ta yerel seçimler var. Bu seçimler öncesi belediye başkanları için çok fazla dedikodu dönüyor. Adı üstünde siyaset" yalan sanatı" işte.... Son dönemlerde o kadar çok iddia ve dedikodu var ki... Mesela Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun 3 dönem kuralı yüzünden aday olamayacakları iddia ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ise tekrar aday olacağı söyleniyor. Ben her zaman AK Parti için şunu söylerim: Burada tek bir patron var! O da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Gaziantep'le ilgili her türlü kararı Sayın Erdoğan verecektir. 3 dönem kuralını uygular mı uygulamaz mı bunu da Sayın Erdoğan dışında bilen kimse yok. Genellikle 3 dönem kuralı genel seçimlerde %65'inde uygulanırken %35'inde ise 3 dönem kuralı uygulanmadı. Bu yoldan hareket edecek olursak Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun adaylıkları konusunda son karar Sayın Erdoğan'dadır. Ben her iki belediye başkanı ile yaptığım görüşmelerde " Cumhurbaşkanımız ne derse o olur" cevabını aldım. Her iki başkanda her fırsatta ne görev verilirse yapacaklarını da dile getiriyorlar. İkisi de bu işi 15 yıldır yapıyor. Ama Fatma Şahin konusunda durum biraz farklı. Fatma hanım 3 dönem kuralına takılmıyor. Hakkında her ne kadar İstanbul, Ankara ve İzmir için aday olacağı söylense de ben yine Gaziantep'ten aday olacağını düşünüyorum. Sayın Şahin Gaziantep ile özdeşleşen bir isimdir. Kendisi de istediği sürece yine Gaziantep'ten aday olacaktır diye düşünüyorum. Gaziantep'in siyaset sahnesinde şimdilik bunlar var...


FATMA ŞAHİN'E HORASİS TEŞEKKÜRÜ!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 3 günden beri hem Türkiye hem de Dünya gündeminde olan Horasis " Küçük Davos" toplantısında harika iş çıkardı. Gaziantep çok hareketli bir şehir haline geldi. Aynı şekilde Mehmet Tahmazoğlu'da düzenlenen Kitap Fuarı ile de büyük alkış ve teşekkür aldı. Sayın Fadıloğlu ise kırsal mahalle ziyaretleri ve insanların sorunlarına çözüm bulması ile büyük takdir görüyor.

DİLAN POLAT MODASI GAZİANTEP' SOSYETESİNE ÖRNEK OLDU!

Türkiye'de son bir aydan bu yana sosyal medyada Dilan-Engin Polat çifti rüzgarı esiyor. Dilan hanımın maşallahı var. Yapmadığı hiç bir şey kalmamış. Eşi de aynı şekilde Dilan Hanımın peşinden gitmiş. İkisi birlikte Türk halkının DNA'sı ile oynamışlar. Bu yaptıklarının yanlış olduğunu rahatlıklar söyleyebilirim. Dilan-Engin Polat çiftinin sosyal medyada yaptıkları ve insanlığı sığmayan hareketlerini buradan kınıyorum. Dilan Polat'ı şöyle bir incelediğimde fotoğrafçılıktan buralara çok kısa sürede geldiğini gördüm. Kazandıkları para kara mı beyaz mı ben bilemem. Zaten MASAK incelemeye devam ediyor. Çifte ve yakın akrabalarına yurtdışı yasağı getirilirken tüm mal varlıklarına da el konuldu. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Hanım'ın Türk toplumun DNA'sı ile oynayan bu tip kişilere özel olarak müdahale edeceğini düşünüyorum. Bir de Gaziantep'in sosyete hanımefendileri 15 Temmuz Mahallesindeki villalarda güzellik merkezi ve masaj salonu açıyorlar. Anladığım kadarıyla bu işte iyi para var. Gaziantep'te tahmini olarak 350 adet güzellik merkezi ve 500 adette masaj salonu var. Bunları kim denetliyor? Güzellik merkezleri adı altında içeride ne döndüğünü bilen yok! Bazı doktorlar kendi adı ile güzellik merkezi açarken bazıları ise hiç bir sertifika olmadan masaj salonu açıyor. Buradan Gaziantep Valisi Kemal Çeber'e sesleniyorum. Sayın Valim! Bu tip yerlerin hem imarsal hemde mali olarak bir an önce incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

ORHAN KIZILASLAN'A HAYIRLI OLSUN!


Yıllardır gazetecilik yapan ve bir zamanlar ANAP'da Mustafa Taşar'ın yanında da görev alan Yavuzlar Mahallesinin çocuğu ve son bir yıldan bu yana da siyasette aktif olarak görev alan Sayın Orhan Kızılaslan önce BBP'de 1. sıra milletvekili adayı daha sonra BBP Gaziantep İl Başkanlığı görevi ve son olarak da Genel Başkan Mustafa Destici tarafından BBP MKYK üyeliğine seçildi. Bu başarı hem Gaziantep'i hem yerel medyayı oldukça gururlandırdı. Gaziantep'te üst makamlarca her nedense gazetecinin, milletvekili adayı, belediye başkanı, belediye meclis üyesi, ticaret ve sanayi odası meclis üyesi olması hoş karşılanmıyor. Gaziantep'te üst makamlarca gazeteci "Öcü" olarak görülüyor. Takdir kamuoyunun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi