Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Aleme gelen herkesin kendisi ile birlikte gelen bir yoldaşı vardır.
Kehf suresinde Musa as kendisine Rahmet ve ledün ilmî bahşedilmiş salih bir kul ile karşılaşması ve sonrasında yaşadıkları anlatılmaktadır .Peki nedir bu ledün? Yazdıklarımız denizde bir damla misali..
Kehf suresi 74. Ayette Hz Musa ve Hz Hızır kissasinda Hz Hızır'in ileride kâfir olacak çocuğun öldürülmesi yada Ashab-i Kehfin mağarada 309 sene yaşayan insanların anlatıldığı kıssa zamanın göreceliliğinin bir işareti değilmidir.Allah dilerse bir gecede yüzlerce yıl yasatabilir.Muzemmil suresi 17. Ayette Çocuğu yaşlıya çevirecek kıyamet gününden bahseder Rabbimiz.Yuce Yaradanimiz zamandan ve mekandan münezzehtir.
O (CC) sizden önce tüm yaptıklarınızı bilmektedir.
Bütün bunlar varla yok arasında zamana yayılmış gibi görünse de tek var olan Allahu Teala'nın katında sadece an'dan ibarettir. Düşünürsek Hz Hızır Aleyhisselamin aslında bir seylere mudahele ederken nasıl zamanda kelebek etkisi yapacağını çok iyi bilmesinden kaynaklanıyor onlar zaman da mekanda ileri geri yukarı assagi içeri dışarı her şekilde hareket edebildiklerinden olaylara anlam veremediğimiz ,hatta bazen hoşumuza gitmeyen şekilde etki edebilme yetkileri vardır garip olan bizim verdiğimiz tepkiler Onları tanımadığımız için,beş dakika sonra zihin açıldığında o çoktan yüzlerce yada sayısını ancak Allah'ın bildiği seyahetler gerceklesmistir bile.
Bir şey sizin için hayırli olduğu hâlde siz ondan tiksinebilirsiniz,ve bir şey sizin için şer olduğu hâlde siz onu sevebilirsiniz .Allah bilir siz bilmezsiniz.
Peki onlar kime neye göre gelip müdahele ediyor desem, doğrusunu Allah bilir elbette, acaba her şeye rağmen kaybolmayan masumiyet.. saf sevgi.. olabilir mi!

HAYIRLI CUMALAR DİLERİM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi