Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Erol Maraş Yazıyor... Gaziantep'te hiç bir şey eskisi gibi olmayacak!


Gaziantep'in bürokrasisinde her şeyi adım adım yenileniyor. Başta Gaziantep Valisi, daha sonra Emniyet Müdürü, ondan önce AK Parti Gaziantep İl Başkanı ve bir çok kaymakamlıklarımızda değişim yaşandı. Gaziantep'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kefil olduğu Rize Valisi Kemal Ceber, yine Gaziantep'te Emniyet Müdürü Ali Yılmaz döneminde emniyet amirliği yapan Celal Özcan Emniyet Müdürü olarak atandı. Gaziantep'te bürokrasi yapısı güçlü bir değişime uğradı. Milletvekillerinde de aynı durum yaşandı. Ali Şahin ve Derya Bakbak hariç 8 vekilin 6'sı da kökten değişti. Gaziantep'te değişimin ayak seslerini net olarak duyuyoruz. Bu değişimlerin belediye başkanlarına ne kadar yansıyacağını da kestirmemiz şimdilik mümkün değildir. Biliyorsunuz AK Parti adına kararları tek başına Cumhurbaşkanı Erdoğan verir. Onun dışında kimin 3 dönem kimin 4 dönem yaptığının pek bir önemi yoktur. Erdoğan'ın gönlüne giren Gaziantep'te belediyede ve başka yerde de olsa koltuğunu kapabilir.

Şimdi AK Parti'de ilçe başkanları ve yönetimlerinde değişimin ayak seslerini duyuyoruz. AK Parti İl Başkanlığına getirilen Murat Çetin kendi yönetiminin %80'ini değiştirdi. Anladığım kadarıyla istifa eden ilçe başkanları ile birlikte görevini sürdüren mevcut ilçe başkanlarında da değişim rüzgarları esiyor. Gaziantep her konuda olduğu gibi yenilenmeye devam ediyor. Bence değişim ve yenilenme artık şart. Çünkü bir bürokrat bir makamda çok fazla kalırsa "renk körü" olur, renk körü olunca da orayı babasının malı zanneder. Ama şunu kimse unutmasın ki Cumhurbaşkanı Erdoğan her zaman değişimi kendi partisinden ve bürokrasisinden yaptı ve yapmaya da devam edecektir. Şimdi Vali Kemal Ceber, Emniyet Müdürü Celal Özcan ve Jandarma İl Alay Komutanlığına yeni atanan Tümgeneral Halil Şen Gaziantep'in asayiş ve bürokrasi yapısında devrim yapacaklardır.

Gaziantep Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan yerine Gaziantep'e ilk kez bir tümgeneral atanıyor. Gaziantep biliyorsunuz, hep bunu söylüyoruz Teksas ve Esenyurt'a benzemesin diye sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Hem valilik hem emniyet hem de jandarma el ele vererek Gaziantep'te asayiş olaylarında, uyuşturucu operasyonlarında çok büyük işlere imza atacaklardır. Şimdilik Vali Ceber ile Emniyet Müdürü Özcan ikilisi yaptığı çalışmalarla, her gece yaptıkları huzur uygulamaları ve araçlar denetimleri ile bol bol kaçak silah ele geçiriyorlar. Daha yeni yapılan bir operasyonda 1000'e yakın kaçak silah ele geçirildi. Şehir adeta silah yuvası. Uyuşturucu ve silahın nerden geldiğini biliyoruz. Onlarda biliyorlar. Bizim yaptığımız araştırmalarda Gaziantep'e kaçak silah ve uyuşturucu girişleri en çok Irak-İran ve Suriye üzerinden gerçekleşiyor. Net olarak görüyoruz. Biliyorsunuz Türkiye'de 32 milyon kaçak silah 4 milyonda ruhsatlı silah bulunmaktadır. Bireysel silahlanma çok fazla.

Uyuşturucu ve kaçak telefonun girdiği ana merkez Dubai'den başlayan bir yolculuk sonra Irak daha sonrada Kobani'den çeşitli yollarla Gaziantep'e geliyor. Tek kelime ile bütün kaçak işler Irak'tan dönüyor. Bunlara kaçak sigarayı da ekleyebiliriz. Ayrıca uzun namlulu silahlar Suriye sınırlarının delik deşik olması yüzünden kolayca giriyor. Bunun için Kobani ve Suriye sınırlarımızı çok iyi tutarsak silah, uyuşturucu ve kaçak telefon girişini önleyebiliriz. Bataklığın merkezi buralardır. Biz sivrisineklerle uğraşacağımıza bu bataklığı kurutmamız lazım. Görevdeki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Gaziantep Valiliği döneminde bütün gerçekleri çok iyi biliyordu. Bu gerçeklerin üzerinde de başta İçişleri Bakanı Yerlikaya, Gaziantep Valisi Kemal Ceber, Emniyet Müdürü Celal Özcan ve İl Jandarma Alay Komutanı Tümgeneral Halil Şen'e büyük işler düşüyor. Biz de her zaman kendilerinin destekçisiyiz. Bu destek grubunda AK Parti Gaziantep vekilleri, AK Parti'nin yürekli İl Başkanı Murat Çetin'inde aralarında olduğunu bilmelerini istiyorum. Aynı zamanda Fatma Şahin, Mehmet Tahmazoğlu ve Rıdvan Fadıloğlu'da Gaziantep'in daha iyi noktaya gelmesi için kendilerine her zaman destek olacaklarını tahmin ediyorum. Her şey Gaziantep için....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi