Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Fatma Şahin, Melih Meriç, Cengiz Şimşek, Ahmet Şireci ve İşçilere Teşekkür!

Günlerdir Gaziantep'in Organize Sanayi Bölgesi'nde işi bırakma eylemi yapan işçilerle yatıp kalkıyorduk. İşçiler Türkiye'nin ekonomisini lokomotifi olan ve dünyaya yaptığı ihracatlarla takdir toplayan Şireci Tekstil'deki ücretleri beğenmeyerek eylemini 10 günden bu yana sürdürüyorlardı. Her nedense Gaziantep OSB Bölge Başkanı Cengiz Şimşek dışında Şireci Tekstil işçilerinin eylemi ile de ilgilenen pek olmadı. Şimşek her gün Şireci Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şireci'nin yanına giderek işçilerin eylemi bırakması için birlikte formül arıyorlardı. Şimşek aynı zamanda işçilerle de konuşarak aracılık yaptı.

Ama ne var ki bir gün Gaziantep'te bir işçi eylemi varsa sendikacı Mehmet Türkmen sahneden eksik olmuyor. Sayın Mehmet Türkmen yine işçi bırakma eylemleri sırasında kışkırtıcılığından bir türlü vazgeçmedi. Sayın Şireci barış ve işçilerin ücretlerini artırması konusunda açık ve net olarak açıklama yapıyor bu açıklamalardan sonrada sendikacı sayın Mehmet Türkmen'de fabrika sahiplerinin büyük paralar kazandığını iddia ederek işçilerin daha çok para almasını söyleyip duruyor. Mehmet Türkmen ile Ahmet Şireci yer değiştirmesi gerekiyor. Türkmen fabrika sahibi olsun işçilere aylık 50 BİN TL verecek mi? Kesinlikle vermeyecek. Çünkü gelir ve gider hesabı vardır. Bir ürününde maliyeti bulunmaktadır. Sayın Türkmen dünya piyasasında rekabet pazarlarında Şireci Tekstil'in ne kadar rakibi olduğunu biliyor mu? Bilse böyle davranmaz bu kadarda ortalığı karıştırmaz. Bana göre de Şireci sendikacı olsa Mehmet Türkmen gibi yapar mı? Tanıdığım kadarıyla yapmaz.

Neyse... Ortalık toz dumanken yine Sayın Fatma Şahin, CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç "bulanık suda balık avlayanların" yolunu kestiler. Bunun sonuna kışkırtıcılık yaptıkları iddia edilen sendikacı Mehmet Türkmen ile EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir ile bir araya gelerek çözüm yolu aradılar. Sayın Ahmet Şireci medyada yaptığı açıklamada " Ben işçilerimi seviyorum ücret sorunu yok şehri karıştırmak isteyen kışkırtıcılar vardır" sözleri sonrası başta Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'i harekete geçirdi. Vali Çeber, Başkan Şahin ve Milletvekili Meriç ilk önce işçilerle konuştular. Daha sonra sendikacı Mehmet Türken ve Sevda Karaca Demir ile de bir toplantı yaptılar. Bunların sonunda Şireci ile de bir araya gelerek sorunu çözdüler.

Bu sorunların mutlu sonla bitmesi hem Gaziantep hem OSB'de çalışan işçilerin hem de Türk ekonomisine büyük katkısı olmuştur. Barış her zaman güzeldir. Kavgadan kimse bir şey kazanmaz. Bu Gaziantep hepimizin, birimizin değildir. O nedenle başta OSB Başkanı Cengiz Şimşek'in yanı sıra işçilerle barışı sağayan tüm herkese buradan teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi