Kenan Yücel Yazıyor... Hayaller Paris, Gerçekler Oğuzeli....!

Biz otururken zorlandığımız bu sıcak atmosferde lig yarın başlıyor.
İlk hafta rakibimiz Pazar günü Fenerbahçe.


Kalecileri İrfan Can ve milli Altay'ı bile beğenmeyip 10 milyon euro bonservis, kendisine 5 milyon euro yıllık verilen Livakoviçi bekliyorlar. Biz ise yıllardır sadece kalecimiz değil, kaptanımız, saha içerisindeki liderimizi Galatasaray'a Muslera'nın arkasında beklemeye gönderirken yerine Galatasaray'ın 4. kalecisini zorla ikna edip getirdik. Diğer alternatifimiz genç Mustafa ise geçen yıl Tuzla'da beklenileni veremeyen bir isim.

Geri dörtlüsü Becao, Djiku, Peres, Serdar Aiziz 40 milyon euro. Sağ kanat osayi ve Mert Müldür, sol kanat Ferdi ve yedeği 7,5 milyon euro bonservis ile alınan Ostarwelde, orta saha Crespo, Zach, Tadic, Symanszki, İsmail, Mert Hakan, İrfan Can, Forvetleri Kent, Batsuayi, Dzeko, King say gitsin.

Tabiki bizim ligteki rakibimiz Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş veya Trabzonspor değil diyebilirsiniz.

Ama çok değil 200 kilometre ötemizdeki Adana Demirspor konferans liginde romanya şampiyonu Cluj'u elerken, teknik direktörü dünya markası Patrick Kulivert oysa bu takım çok değil 10 yıl önce alt liglerde parasal kriz ve küme düşmelerle boğuşurken biz Avrupa'da Türkiye'yi temsil ediyorduk.


Şimdi lig başlayacak kimsenin şehirde ne bir heyecanı, ne bir beklentisi, ne heyecanı var. Oysa biz basın mensupları kamp heyecanı, transferler, fikstür, rakipler yeni oyuncular, hazırlık maçları derken ligin ilk maçını iple çekerdik. Şehirde bayraklar caddelerde asılır, taraftarlar önümüzü keserdi, kombineleri almak için herkes iyi yerden diye bizi araya sokarlardı.


Maalesef biz hazırlıklara Erdal Güneş krizi, transferler, mali krizler, kimler gelecek, gidecek diye papatya falı açıyoruz. Bir menü fiatına satılan kombinelere ilgi yok, heyecan yok, Gül sonrası kamunun, bürokrasinin, organizenin heyecanları yok. Bana göre bizi çok zor bir lig bekliyor.


Geçtiğimiz yıllarda omurga olarak Günay, Papy, Tosca, Maksim, Jevtovic, Figuerio gibi kilit isimler vardı. Şimdi Günay yok, Tosca yok, Ertuğrul geçtiğimiz yılı yedek geçirdi, Maksim yedek, Jevtovic altı ay oynamadı, Figuerio gitti. Kitsio, Hanusek yok.


Gelenler soru işareti...!


Şu anda en heyecanlı, en arzulu, en hırslı ve istekli kişi ise başkan Memik Yılmaz. Bu sahaya yansırmı, taraftara etki eder mi bilemem.
Ama bildiğim bir şey var. Futbolda en geçerli şey skor tabelası ve puan cetvelidir.
Ne diyelim ;
Hayaller Paris, Şanzelize
Gerçekler Gaziantep ve Oğuzeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi