Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gaziantep bir varmış bir yokmuş!

Gaziantep öyle bir şehir ki Türkiye'nin gündeminde hem iyi hem kötü hem de sürekli tartışılan şehirler arasında bulunuyor. Biliyorsunuz ki ilk önce 14 Mayıs'ta Milletvekilliği seçimleri sonuçlanırken Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2.tura kalmıştı. 2.turda ise Sayın Recep Tayyip Erdoğan %52 ile tekrar 3.kez Cumhurbaşkanı olmanın mutluluğunu yaşadı. Erdoğan'ın yeni kabinesinde kimlerin olacağı konuşulurken en büyük beklentimiz Sayın Abdulhamit Gül'ün tekrar bakan olmasını umuyorduk. Sayın Erdoğan Abdulhamit Gül'ü AK Parti'nin en önemli görevi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup başkanvekili olarak ödüllendirdi. Gül içinde bu güzel bir haberdi Bakan olamasa da TBMM'de Gaziantep'in bir ağırlığı olmuş oldu.


Sonra Gaziantep'te daha önce görev yapan ve Gaziantepli olmayan eski Gaziantep Valiliği yapan ve daha sonrada İstanbul'a atanan ve şimdi de İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Ali Yerlikaya'nın da Gaziantepli gibi hükümette yer alması bize önemli bir mutluluk yaşattı. Yine aynı şekilde daha önce Gaziantep Milletvekili olan Sayın Mehmet Şimşek'in de Gaziantep ile ilişkisi hiç kopmadı. 5 yıldan bu yana Türkiye'nin ve dünyanın en güçlü şirketlerinde birisi olan aslen Besnili İbrahim ve Ali Erdemoğlu'nun şirketti Erdemoğlu Holding'te danışmanlık görevi yaptı. Şimdi yine dünyanın ve Türkiye'nin en önemli ekonomistlerinden biri olarak gösterilen Mehmet Şimşek terkrardan Hazine ve Maliye Bakanlığına getirildi. Bunlar gerçekten de Gaziantep için çok güzel şeylerdir hem hükümette hem de mecliste Gaziantep'im damgasının olduğunu rahatlıklar söyleyebilirim. Bunların yanı sıra şimdi de Gaziantep'in evladı olan ve Gaziantep'e sürekli hizmet eden ve benimde can dostum olan Abdullah Tancan'ın da tekrardan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevinde kalmasını çok arzu ederim. Gaziantep için Tancan gerçekten de farklı ve görevde bulunduğu süre boyunca kapısının 7/24 halka açık olan bir devlet adamıdır. Umutla Tancan'ın Bakan Yardımcılığı bekliyorum ayrıca yine Gaziantep için önemli olan Ali Şahin'in AK Parti2de 3.dönem Milletvekilliği seçilmesinden dolayı da çok mutluyum. Ben Ali diyorum o da bana "Erol Abi" der. Ali Şahinle dostluğum kayınbabası Kamil Ocak stadyumunda bizim her maça gittiğimizde karşımızda bulduğumuz Abbas abinin damadıdır. Ondan dolayı da Ali Şahin'in benim yanımda değeri paha biçilmezdir. Tekrardan Sayın Şahin'in TBMM İdari Amirliğine getirilmesini arzu ediyorum.

Gaziantep'in sevilen kadın milletvekili Derya Bakbak'ta bizim sevdiğimiz aile dostlarından biridir. Kendisi mimardır TBMM'de büyük ihtimalle deprem komisyonunda görev yapacaktır. TBMM'de iyi komisyonlarda görev yapmasını bekliyorum.

Şanlıurfalıların sevdiği iş adamı İrfan Çelikaslan'da anladığım kadarıyla hem Gaziantep hem de Şanlıurfa adına hizmet edecektir. Allaha şükür kendisinin parayla pulla işi yoktur. Kendisinin TBMM'de Gaziantep'i ve Şanlıurfa'yı temsil edeceğine de inanırım.

Size önemli bir isimden daha bahsedeyim kendisi Ak Parti'nin 8.sırasında bulunan ve seçilmesine ihtimal verilmeyen Bünyamin Bozgeyik'tir. Bozgeyikler gibi bir ailenin evladı olan 1977'de Milli Selamet Parti'sinden Gaziantep Milletvekili seçilen Mehmet Bozgeyik'in yeğeni, yıllardır Gaziantep ve Türkiye bürokrasisine hizmet eden abisi Kenan Bozgeyik, akrabaları Orhan Bozgeyik ve İhsan Ağca gibi isimlerin seçime katkısı olmuştur. Tabi bu isimlere Raif Bozgeyik hocayı da eklemesek olmazdı. Bünyamin Bozgeyik'in hem Gaziantep'i hem Şanlıurfa'yı hem de Barak'ın desteği ile meclise gitmesi bizleri çok mutlu etti. İnşallah Bozgeyik'te TBMM'de Gençlik ve Spor komisyonunda Bakan Mehmet Kasapoğlu'nun başkanvekili olarak görev alır.


Son olarak da benim içim oldukça önemli birisi daha var. 5 yıldan beri başarılı bir şekilde Gaziantep'e hizmet eden ve halka çok yakın olan Davut Gül'ün büyük ihtimalle valiler kararnamesine göre ve bana gelen bilgilere göre İzmir, İstanbul ve Ankara Valiliği için ismi geçiyor. Umut ediyorum ki Sayın Gül inşallah kalbine göre istediği yere atanıp hizmetlerine devam eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi