Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gaziantep sonucunu yine bildim…

Türkiye seçimini yaptı ve 28 Mayıs Pazar günü büyük bir katılımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçti. Tabi uzun süredir Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de gündem seçimdi.. Kim ne kadar oy alır? kim kazanır hesapları yapılıyordu. Geçen haftaki yazımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 ve 2018 seçimlerinde Gaziantep’te % 62 ile 64 oy aldığını söylemiştim. Ve 2023 seçimlerinde de yine sayın Erdoğan’ın Gaziantep’te 60 ile 64 arasında oy alacağını tahmin etmiştim. Nitekim, 28 Mayıs Pazar akşamı sonuçlar açıklandığında bir kez daha haklı çıktım. Gaziantep, % 63’e yakın oy ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yetki verdi. Görülüyor ki, Gaziantep Erdoğan’ın her zaman yanında. Çünkü, Gaziantep 14 Mayıs 2023 milletvekilliği seçiminde Ak Parti’ye 8 vekil verirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da 14 Mayıs’ta % 59 oy verdi. Bu seçimde ise % 63’e yakın oy verildi. Gaziantep artık Ak Parti’nin yıkılmaz kalesi gibi duruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise ayrı bir sevgi var.

ZAFERİ SİLAHLA KUTLAMAYA HİÇ GEREK YOKTU
Bir taraf kazandı, diğer taraf kaybetti. Haliyle kazananlar sonuçların netleşmeye başlamasıyla birlikte kendilerine sokak ve caddelere attılar. Konvoylar yapıp büyük bir sevinç yaşadılar. Gece geç saatlere kadar Gaziantep cıvıl cıvıl ve çok hareketliydi. İşte böyle bir ortamda zaferi silahla kutlamaya çıkanlar ise adeta Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gölge düşürdüler. İnsanlarımız sevinmenin de, üzülmenin de dozunu bazen kaçırabiliyorlar. Çok fazla kişi olmasada bazıları silahlarıyla caddelere ve sokaklara çıktılar. Zarar verdikleri araçlar oldu, zarar verdikleri kişiler oldu. Silahlı kutlamaya ne gerek vardı? Saygı ve skunet içerisinde kutlama yapılır ve biter. Ama, bakıyorum yapılan bu silahlı kutlamalar Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında yine can sıkıcı oldu. Gaziantep Emniyeti bu silah sıkanları silahlarıyla birlikte gözaltına aldı ama, bu tür silahlı kutlamaya gerek yoktu bile…

ŞİMDİ GÖZLER BELEDİYE SEÇİMLERİNDE
Türkiye Yüzyılı derken ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri derken sonuçlar belli oldu. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan 3. kez seçilirken artık önümüzdeki 5 yılda ne yapar? ne eder bekleyip göreceğiz. Ustalık döneminde güzel işler yapacağına inanıyorum. Ancak, önümüzdeki 2024’ün Mart ayında yerel seçimler var. Yani belediye başkanları seçilecek. İşte, bu seçimin startı verilmeden tüm siyasi partilerin şapkasını önüne koyarak nasıl kazandık? nasıl kaybettik? demesi gerekiyor. Ak Parti Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak istikrara devam ederken, yerel seçimlerde ne yapar bilemiyorum. Muhalefet seçimi kaybetti ama, büyük illerde büyük oy aldı. Bu yerel seçimlere nasıl yansır zaman gösterecek. Bu nedenle, gerek iktidar partisinin gerekse muhalefet partilerinin belediye seçimlerine kilitleneceği bir gerçek. Fakat, belediye seçimleri farklı olabilir benden söyleyemesi. Büyük illere bakıldığında CHP açık ara önde dururkan genel bakıldığında Ak Parti Cumhurbaşkanlığını kazanıyor. İşte yerel seçimler bunun için farklı olacak. Kim ne kadar emek verirse, o kadar başarılı olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi