Gaziantep FK’ya başkan değil, para lazım! Borç ne kadar?

Aslında Türk futbolunun kanayan yarası bu.. Para.. Para.. Para..
Siz kendi yağınızla kavrulmaz, transferde hata üzerine hata yaparsanız, ayağınızı yorganınıza göre uzatmaz, menejerlerin getirdiği yabancılara çuval çuval Euro’ları ve Dolarları verirseniz o zaman bırakın başarılı olmayı, Dünya Kupası’nı tüm Türkiye oturur TRT’den izlemek zorunda kalır.. Ondan sonrada A Milli takımla hazırlık maçları izleriz.. Vay halimize..
İşte bu sorun sadece Gaziantep Fk’nın sorunu değil. Türk futbolu darboğaza girmiş, tüm kulüpler ekonomik kriz içerisinde. Bırakın kulübün ayakta kalmasını, çok yakında bu kulüplere yönetici dahi bulamayacak kimse… Bakın Gaziantep FK’da sezon başında 30 yöneticiden 20’si neredeyse istifa etti. “Biz yokuz” dediler ve gittiler… Hemde hepsi bu şehrin dinamitleri ve ekonomiye katma değer katan isimler.. Eh.. Bunlar gidince kulüp ister istemez darboğaza girdi.. Bu boğazdan çıkmak, bu borçları ödemek çokta kolay değil.. Onun için mevcut kalan isimlerde mecburen olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Şimdi başkan kim olacak? yönetime kimler girecek? parayı kim verecek? bunun hesabı yapılıyor. Para kazanmak öyle zor bir hal aldı ki, kimse tutupta milyon TL’leri vermez artık.. O nedenle, yukarıda da söylediğim gibi kulüpler kendi yağıyla kavrulmazsa, kendi öz evlatlarını yetiştirmezse o zaman yolun sonu belli…
Eh.. Gaziantep Futbol Kulübü’nde bırak öz evladını yetiştirmeyi evlatlarını cellat gibi doğrayan bir alt yapı var.. Bu alt yapıdan 5 yılda bir tek oyuncu çıkmadı, 15 yıl geçse yine çıkmaz.. Ondan sonrada Gaziantep FK’yı yönetenler, mecburen yabancı oyuncuların peşine düşecekler. Şu anda bu kulüpte en az alan yabancı oyuncu 600 bin Euro alıyor.. Diğerlerini saymak bile istemiyorum… Ve.. Sezon başında 13-14 yabancı, bunların 4-5 tanesini devre arasında gönder yeni 4-5 gelsin.. Bunların hepsi baklava alıp gitmiyorlar. Hepsi yeşil dolarları alıp gidiyorlar. Gelenler aynı keza.. O zaman, bu kulüp tabiki zora düşecek..
Şimdi, kongrede kim yönetime girer bilmiyorum ama paralı birileri gelmeli. Yoksa, Süper Lig heyecanı yaşayan bu şehir bu heyecandan mahrum kalacak gibi. Haa şuda var.. Bu şehrin kulübüne sahip çıkması gerekiyor. Gaziantepspor gibi dibine dinamit konursa o zaman spor şehri değil, spordan uzak bir şehir oluruz. Bu şehri yönetenlerinde pamuk eller cebe diyerek kulübün ayakta kalmasını sağlamak gerekiyor. Sadece şu olmamalı, “Başın düşerse dara, Adil beyi ara” olmamalı… Herkes taşın altına elini koymalı. Ondan sonra şehrin reklamı nasıl oluyor bakın.. Yoksa… Söylemek dahi istemiyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi