Grup şirketleri birbirlerine neden dolar cinsinden borç veremez?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bankacılık ve Finansman Kuruluşları Genel Müdürlüğü Kambiyo Mevzuatı Müdürlüğünce, 02/05/2018 tarihinde yürürlüğe giren Sermaye Hareketleri Genelgesinde T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığının 08.02.2022 tarih ve 940051 sayılı yazısı gereği yurt içinden Kredi alınması başlıklı 38’inci maddesinde yapılan değişiklikle;

1-Kambiyo mevzuatı uyarınca Türkiye’de yerleşik kişiler ancak 32 sayılı Karar’da yer alan şekliyle bankalar ve finansal kuruluşlardan döviz kredisi temin edebilecekleri için bir firmanın başka bir firmaya döviz kredisi kullandırması mümkün bulunmamaktadır.

2- Fon fazlası olan firmanın fon açığı olan aynı holding bünyesindeki firmaya veya grup firmasına ilgili tutarın döviz cinsinden karşılığını Türk Lirası cinsinden yapılmasına bir engel bulunmamaktadır.

3-Yeni bir döviz kredisi kullanmak suretiyle kredi kullanan firmanın aynı holding bünyesinde veya grup içinde olan başka bir firmaya söz konusu krediyi aktarması mümkün bulunmamaktadır.

4-Bankalar veya finansal kuruluşlarınca köprü kredi tespit ettikleri şirketler;

a- Hazine ve Maliye Bakanlığına,

b- 5326 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca her bir işlem için yasal işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Savcılıklarına,

Bildirilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zekeriya Aslan Arşivi