Dolar'a mı Euro'ya mı yatırım yapmalıyım? İslam Memiş Öyle Bir Açıklama Yaptı ki Çarşı Pazar Karışacak! İslam Memiş'ten doları olanlar için alım fırsatı müjdesi

Dolar'a mı Euro'ya mı yatırım yapmalıyım? İslam Memiş Öyle Bir Açıklama Yaptı ki Çarşı Pazar Karışacak!   İslam Memiş'ten doları olanlar için alım fırsatı müjdesi
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, döviz kurlarının performansını değerlendirirken doları olanlar için ortaya çıkan alım fırsatlarını anlattı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, döviz kurlarının performansını değerlendirirken doları olanlar için ortaya çıkan alım fırsatlarını anlattı.
İşte İslam Memiş'in Youtube kanalında yaptığı, yatırım tavsiyesi olmadığının altı çizilen dolar, euro ve sterlin yorumları:


"DOLAR ŞU ANDA UCUZ"

"Dolar TL kuru 14.58 lira seviyesinde. Dolar kuru dövizle ticaret yapan yatırımcısının kısa vade için 14.68 lira seviyesinin altındaki rakamların kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum ben. 14.80 - 14.90 lira seviyesini yeniden zorlayabilir. Dolar tarafını şu anda ucuz gördüğümü söyleyebilirim.

"EURO DOLARDAN DA UCUZ"

Euro TL kuru, dolar TL kuruna kıyasla daha da ucuz. Bugün elimde TL varsa, dolar mı alayım euro mu alayım diye sorarsak bunun tercihi bana göre euro olurdu. Benim kişisel tercihim euro oldu. Neden? Euro dolar paritesi 1.11'den 1.0832 seviyesine kadar yeniden geriledi. İçeride dolar düşük, parite de düşük. Her ikisinin de düşmesi euro tl kurunun 16 liranın altına düşmesine neden oldu. Dolayısıyla euro, dolara göre daha ucuz konumda. Dolar endeksi 100 seviyesindeyken Türkiye'de hem dolar hem de parite düşük. Bu yüzden de euro ve sterlin kurunun düşük olduğunu görüyoruz. TL param olsaydı, tercihim euro almak olurdu.

STERLİN O SEVİYEYE GELDİ

Sterlin TL kuru, bir aydın 19 liranın üzerinde almam uyarılarım vardı. 19.30'u gördü, 19,40'ı gördü. Ben uzak durdum. Şu anda 18.96 lira seviyesinde. Giderken mal satılır, mal alınmaz. Ben 19 lira seviyesinin üzerinde sterlin almayan yatırımcı şimdi alabilir.

Sterlin'in dolar paritesine gelince. Elimde dolarım var, maliyeti yüksek diyelim. Bu dolarımı ne yapabilirim diyorsanız, euro dolar paritesi ve sterlin dolar paritesi de çok düşük 1.2989 seviyesinde. 1.37'lerden geldik bu seviyeye. Bugün için dolarım olsaydı, yarısını euro yarısını sterlin yapardım. Altın, gümüş ya da TL yapmazdım. Niye pariteler dipte, düşük. Elinde dolar olanlar dolar endeksi 100 seviyesini görmüşken alım fırsatı doğmuş durumda."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.