Gaziantep'te Konut Piyasası Alev Aldı

Gaziantep'te Ağustos ayında 3 bin 646 konut ve 388 iş yeri satıldı. Konut satışları yüzde 11,90 artarken, iş yeri satışları yüzde 5,82 geriledi.
Gaziantep'te Konut Piyasası Alev Aldı

Gaziantep'te gayrimenkul piyasası Ağustos ayında hareketli bir tablo çizdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre kentte konut satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11,90 oranında yükseldi. İş yeri satışlarında ise düşüş dikkat çekti.

Ağustos ayında Gaziantep'te toplam 3 bin 646 konut el değiştirdi. Bu satışların 1.005'i sıfır konutlardan, 2 bin 641'i ise ikinci el konutlardan oluştu. Rakamlar, kentte ikinci el konut piyasasının toplam satışlar içinde belirgin bir ağırlığa sahip olduğunu gösterdi.

Konut tarafındaki yükseliş, kentte alıcı ilgisinin canlı kaldığını ortaya koydu. Geçen yılın aynı ayına göre yaşanan yüzde 11,90'lık artış, Gaziantep'i konut satışlarında ivme yakalayan iller arasına taşıdı.

İş Yeri Satışlarında Gerileme

Konutun aksine iş yeri piyasasında tablo tersine döndü. Ağustos ayında Gaziantep'te 388 iş yeri satıldı. Bunların 102'si ilk el, 286'sı ikinci el iş yerlerinden oluştu. İş yeri satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,82 oranında azaldı.

Konut ve iş yeri satışları arasındaki bu fark, kentte konut talebinin ticari gayrimenkule kıyasla daha güçlü seyrettiğini gösterdi.

Türkiye Genelinde Durum

Ülke genelinde ise Ağustos ayında 44 bin 378 ilk el ve 83 bin 32 ikinci el olmak üzere toplam 127 bin 410 konut satıldı. Bu tabloda Gaziantep, konut satışlarında artış kaydeden kentler arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.