Gaziantep'te pazarda fiyatları gören kaçtı! Patlıcan, salatalık ve domatesin fiyatları füze gibi uçuyor... Gaziantep'li Vatandaş pazara gitmekten korkar oldu!

Gaziantep'te pazarda fiyatları gören kaçtı! Patlıcan, salatalık ve domatesin fiyatları füze gibi uçuyor... Gaziantep'li Vatandaş pazara gitmekten korkar oldu!
Gaziantep'li vatandaşlar pazara gitmekten korkar oldu...Artan gıda fiyatları pazarı ve pazarcıyı da etkiledi. Ülke genelinde yükselen fiyatlar karşısında şok olan Gaziantepli vatandaşlar poşetini dolduramadı.


Artan fiyatlar nedeniyle yiyecek bulmak giderek zorlaşıyor. Gaziantep'te durum dikkat çekici boyutlara ulaştı. Yaz pazarında fiyatların düşmesini beklemek hayal gibi. Gaziantep piyasasında işlem gören sebze ve meyvelerin fiyatı bir önceki aya göre yükseliş gösterdi.

Pandemi süreciyle birlikte, eşitsizlik ve hayat pahalılığı daha fazla arttı. Vatandaşlar temel gıda alışverişini yaptıkları pazaryerlerinden arabaları çoğunlukla boş şekilde çıkıyor. Esnaflar pahalılık sebebiyle işlerinin düştüğünü söylerken, yurttaşlar ise yemek istedikleri ürünleri alamadıkları için dert yanıyor.

Pandemi ilerledikçe eşitsizlik ve yaşam maliyeti daha da arttı. Vatandaşlar temel gıda alışverişini yaptıkları pazaryerlerinden arabaları çoğunlukla boş şekilde çıkıyor. Esnaf, yüksek fiyatlar nedeniyle daha az işlerinin olduğunu söylüyor ve vatandaşlar yemek istedikleri ürünleri alamamaktan şikayet ediyor..

GAZİANTEP'TE PAZARIN ŞAMPİYONU 23 LİRA İLE PATLICAN OLDU

4 Nisan 2022 Pazartesi gününden itibaren sebze ve meyve artışları hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorladı. Bu hafta yaşanan pazar artışlarında rekor fiyatlar patlıcanda yaşandı. 1 kilo patlıcanın etiket fiyatı 23 TL olurken, bir kilo domatesin fiyatı 20 ile 24 TL, salatalığın kilosu 14,50 TL'yi gördü. Soğan 5 TL, patates 7.5 TL, limon 6 ile7 TL, karalahana 7,50 TL, elma 7,5 TL olurken, muzun fiyatı 12,5 Tl ile 16 TL arasında satışa sunuldu. Yeşilliklerde yaşanan fiyat artışları vatandaşın cebini epey yaktı.

Gaziantepli vatandaşlar bu fiyata birer kilodan bu ürünleri alabilmek için 105 TL ödemesi gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.