Gaziantep'te Elektrik ve Doğal Gaz Yine Maaşların Yarısına Talip Olacak! İşte Nisan Ayında Beklenen BÜYÜK Zam Oranı

Gaziantep'te Elektrik ve Doğal Gaz Yine Maaşların Yarısına Talip Olacak! İşte Nisan Ayında Beklenen BÜYÜK Zam Oranı
Ocak ayında elektrik ve doğal gaza gelen zamlar yetmedi. Şimdi de yeni zamlar geldi. Artık herkes daha pahalı elektrik kullanacak. Neredeyse insanlar artık fatura ödeyemez hale geldiler. İşte elektrik ve doğal gaza gelen zam oranı.

Gaziantep'te yüz binlerce vatandaşa yüksek elektrik faturaları gelmeye başlayacak bahar aylarının başlamasından dolayı doğal gaz faturası artık daha pahalı gelmeyecekmiş gibi

Gaziantep'te yüz binlerce elektrik ve doğal gaz faturası artık daha pahalı gelmeye başlayacak. Hükümetin geliştirmiş olduğu bazı ekonomik parametrelerin eseri olan zam ve enflasyon, dünyada da görünüyor olsa da dünya genelinde en fazla ülkemizde yaşanıyor. Bu da insanların zor geçinmesine, asgari ücretle çalışanın neredeyse hiçbir şeyden tat alamamasına neden oluyor. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere verilen bu zam ile ilgili yapılan henüz resmi bir açıklama yok. Hangi gerekçe ile bu zammın yapıldığına dair, zammın gerekliliğinden ya da insanlara getireceği faydadan / zarardan bahseden yok. Sadece web sitelerdeki tarife ücretleri değiştiriliyor, insanlara gizliden gizliye fazladan fatura yükü bırakıyorlar. 

Elektriğe ve Doğal Gaza Ne Kadar Zam Geldi?

T24 haberine göre konutlarda kullanmakta olduğumuz tüm doğal gaz birim fiyatına toplamda yüzde 35 zam getirildi. Bu da 100 liralık doğal gaz faturasına 35 lira ilave fatura demek oluyor. 200 TL olan faturanız artık 270 lira olacak. 300 lira olan faturanız artık 405 lira olacak. 405 lira olan faturanız artık 545 lira olacak. 545 lira olan faturanız 720 lira olacak. Elektrik üretimi için kullanılan doğal gaz için ise toplam yüzde 44 oranında, elektrik üretmeyen sanayi şirketlerine ise toplam yüzde 50 oranında artış oldu. Böylelikle tüm millet büyük bir borç yükünün daha altına girmiş oldu.  

Elektrikte ise durum biraz daha naif, sanayi tipi işletmeler yüzde 20 oranında zam aldı. Konut ve ticarethane olarak geçen evler, ofisler ve dükkanlar için elektrikte herhangi bir zam olmadı. Bu sevindirici olurken yeni zamlı faturaların hesaplanması 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak.  

Konutlara Ne Zaman Zam Gelecek?

Gaziantep'te konutlar ve dükkanlar için çok kısa bir süre içerisinde zam gelmesini bekliyoruz. Ancak şu an hiçbir elektrik dağıtım şirketinden konutlar ve dükkanlardaki tarife için fiyat değişikliği görülmedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.