İnternetleri İptal Ettirecek Zam Yolda! BTK Onayı Verdi! Bu Tarihten İtibaren Kullanımlarınıza Dikkat Edin!

İnternetleri İptal Ettirecek Zam Yolda! BTK Onayı Verdi! Bu Tarihten İtibaren Kullanımlarınıza Dikkat Edin!
Geçtiğimiz aylardan beri gelen zam haberleri, dur durak bilmiyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları, halihazırda asgari ücretlinin maaşını eritirken şimdilerde internet kullanımı için de yurt genelinde zam yapılacağı açıkladı. Bu haber, ülke genelinde üzüntüyle karşılanırken zam haberine tepkiler gecikmedi. İşte, internet faturalarını iki katına çıkaracak zam haberine ilişkin merak edilen tüm detaylar.

2022 yılından itibaren market fiyatlarına yapılan rekor zamlar, şimdilerde fatura bedelleriyle birleşerek vatandaşı adeta isyanın eşiğine getirmişti. Geçen yıl göre iki katı kadar gelen doğalgaz ve elektrik faturaları, aileleri kara kara düşündürüyordu. Şimdilerde aileleri üzecek bir diğer haber de internet faturaları için geldi.

Ülkemizde kullanılan internet tarifeleri, geçtiğimiz yıllarda tek elden dağıtılırken günümüzde birçok firma, internet dağıtımı için rekabet içerisine girmiş durumda. Hal böyle olunca vatandaşların faturalarına yansıtılan miktarlar da değişiklik gösteriyor. Şimdilerde bir operatör firmasının internet faturaları için zam yaptığı gündeme geldi. İşte, o firmayı tercih eden vatandaşları üzecek zam haberine ilişkin merak edilen tüm detaylar. 

İnternet Faturalarına Rekor Oranda Zam Geldi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Türk Telekom internet kullanımı için rekor bir zam yapıldığını açıklamıştı. Zam miktarını %70 olarak açıklayan Adıgüzel, BTK’nin bu zam talebini onayladığını da belirtti.

Onursal Adıgüzel yaptığı açıklamada, ‘’Bu zam haberi, hem Türk Telekom üzerinden internet hizmeti alan vatandaşları hem de internet üzerinden iş yapan firmaları çok zora sokacak gibi duruyor. Ayrıca işletmeler için yapılan internet zammının vatandaşa yeni zam haberleri olarak geri döneceği de kaçınılmaz görünüyor.’’ ifadelerini kullandı.  

Türkiye İnternet Hızında Çok Alt Sıralarda Yer Alıyor!

Geçtiğimiz günlerde Türk Telekom internet altyapısı için gelecek yeni zam haberini yayınlayan Onursal Adıgüzel, verilen internet hızının fiyatlarla alakasının olmadığını söyledi. Adıgüzel, ‘’Türkiye genelinde internet kullanım bedelleri zaten cep yakıyordu. İnternet hizmeti, sunulan hıza göre dünyanın birçok ülkesine göre çok pahalı. Türkiye, internet hızı konusunda 180 ülke arasında tam 102. sırada yer alıyor. Bu durum, 2 çocuklu 4 kişilik bir ailenin verilen internet hizmetini yüksek fiyatlardan ödemelerine rağmen hiçbir şekilde verimli kullanamadıkları anlamına geliyor.  

5nhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.