Gaziantep'te Beyran 42 TL, Nohut 12 TL. Oldu! Gastronomi kenti Gaziantep’te, yöresel lezzetlerin satış fiyatlarına artık güç yetmiyor.Beyran 42 TL, Nohut 12 TL

Gaziantep'te Beyran 42 TL, Nohut 12 TL. Oldu! Gastronomi kenti Gaziantep’te, yöresel lezzetlerin satış fiyatlarına artık güç yetmiyor.Beyran 42 TL, Nohut 12 TL
Gastronomi kenti Gaziantep’te, yöresel lezzetlerin satış fiyatlarına artık güç yetmiyor. Kentte sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan beyranın fiyatı 42 liraya, katmerin fiyatı ise 80 liraya yükseldi. Vatandaş, kentin marka lezzeti olan baklavanın ise yanından bile geçemiyor… Gaziantep'te gastronomi pahalılığı tatları kaçırıyor.

2015 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılan Gaziantep, bu tarihten itibaren Gastronomi Şehri olarak anılmaya başlamıştı. Uluslararası GASTROANTEP Festivali ile lezzetlerini dünyaya tanıtan Gaziantep’te pahalılıkta giderek artıyor.

NOHUT DÜRÜMÜ 12 LİRA!

Son dönemlerde ise pandemi, döviz krizi, elektrik faturaları ve maliyet artışları nedeniyle, kent genelinde yöresel lezzetlere arka arkaya zam yapılıyor. Nohut dürümünün daha 12 TL’den satıldığı kentte son olarak beyran fiyatlarına zam yapıldı.

BEYRAN 42 LİRA!

Daha önce 35 lira dolayında satılan beyranın fiyatı, geçtiğimiz gün yapılan zam ile 42 liraya yükseldi. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan beyranın fiyatındaki bu artış, vatandaşların da gündeminde yer aldı. Sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösteren vatandaşlar, pahalılık ile birlikte yöresel lezzetleri artık tadamaz olduklarını söylediler.

KATMERİN FİYATI 80 LİRA…

Yine sabah kahvaltılarının değişmez lezzetlerinden olan Katmere zam yapıldığı öğrenildi. Kent genelinde 50 liradan başlayan fiyatlardan satılan katmerin fiyatının kimi mekanlarda 80 liraya yükseldiği öğrenildi.

BAKLAVADA FİYAT ARTIŞLARININ SONU GELMİYOR!

Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden olan baklavada, fiyat artışlarının sonu gelmiyor. Kent genelinde faaliyet gösteren pek çok işletmelerin tarife dışı fiyatları sonrasında baklava fiyatları arasında ortaya çıkan uçurum, kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Kimi işletmelerde 200 ila 230 TL olan baklava fiyatı, kimi işletmelerde ise 100 TL dolayında satılıyor. Baklava fiyatlarında ortaya çıkan bu tabloya ne esnaf odası ne de Ticaret İl Müdürlüğü çözüm bulabiliyor…

Öte yandan ülke genelinde baş gösteren şeker krizi sonrası Baklava fiyatlarında yeni bir artış yaşanacağı da gelen iddialar arasında.

İKİ KİŞİYE 114 LİRA HESAB!

Kentte yaşanan pahalılık yalnızca baklava fiyatları ile sınırlı değil. Kent genelinde lokanta ve restoranlarda da ortaya çıkan fiyatlar, vatandaşı şoka uğratıyor. Geçtiğimiz günlerde kentin ünlü lokantalarından birine giden iki kişi, kavurma dürüm, iki küçük su, ayran, tavuk sarma kebap ve yarım kavurma için 114 lira hesap ödedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.