Amerika dijital vergiyi kaldırınca Gaziantepli halıcıların yolu açıldı

Amerika dijital vergiyi kaldırınca Gaziantepli halıcıların yolu açıldı

Dünya piyasasının halı ihracatında % 25’ine sahip olan Gaziantepli halıcılar son bir aydan buyana Amerika Birleşik Devletleri’nde yüksek vergiden dolayı ihracat yapamadıkları yapsalar bile düşük oranda olduğu belirtilirken ABD ile Türkiye’nin dijital verginin kaldırılmasından sonra 32 ürüne konulan ihracat vergisi kaldırılanca ihracat yolu yeniden açıldı. Bundan böyle Gaziantepli halıcılar önümüzdeki günlerde ABD’de adeta halı ihracatı patlaması yapacaklarıda tahmin ediliyor.

ABD ile Türkiye dijital vergide anlaşma sağladı. Böylece Türkiye’nin ihracatına misilleme gelen ek gümrük vergisi kararı kalktı. Derin nefes alan ihracatçılar , “ABD pazarında yolumuz açıldı” diyor.
Türkiye'nin ABD ihracatında önemli bir kritik eşik daha aşıldı. Türkiye'nin Google, Facebook, Twitter, Amazon, Netflix, Spotify gibi şirketlerden aldığı Dijital Hizmetler Vergisi karşılığında misilleme yapan ABD, Türkiye'den alacağı 32 üründe yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulamasına gideceğini açıklamıştı. Önceki gün Türkiye ve ABD, Dijital Hizmetler Vergisi uygulayan Avusturya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya ile ABD arasındaki ortak uzlaşı metnine Türkiye'nin dahil olması konusunda anlaştı. Böylece mücevherden tekstile, halıdan cam ve seramik ürünlerine 32 ürünün ihracatında uygulanması planlanan yüzde 25'lik ek gümrük vergisi kalktı, ihracatçı nefes aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.