Gaziantep’te hangi marketler ne kadar ürün satıyor? Marketlerde bir yılda dönen para 1.5 Milyar dolar

Gaziantep’te hangi marketler ne kadar ürün satıyor?  Marketlerde bir yılda dönen para 1.5 Milyar dolar

Gaziantep’in Suriyelilerle birlikte nüfusunun 3 milyon olmasından dolayı Türkiye’de 6. büyük kentten 5’e düşerken, Gaziantep’teki bir yıllık market, bakkal ve küçük esnafın 1.5 milyar dolarlık satış yaptıkları ileri sürüldü. 1.5 milyar dolarlık satıştan dolayı Gaziantep’in İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra Gaziantep’in geldiği öğrenildi. Bunun yanı sıra Gaziantep’te toplam market sayısının da yaklaşık 2 bine yakın küçük ve büyük market sayısının olduğu belirtildi.
GAZİANTEP’TE HANGİ MARKETLER SATIŞTA ÖN SIRALARDA
Gaziantep’te yaklaşık 120 şubesi bulunan BİM en fazla satışta birinci sırada, 87 şubesi bulunan A101 en fazla satışta ikinci sırada, 37 şubesi bulunan Gaziantep’in yerel marketi Cergibozanlar üçüncü sırada, dördüncü sırada ise 1 şubesi bulunan Metro market, 38 Şubesi bulunan Migros 5. sıra, ve 17 şubesi bulunan Oli Center 6. sırada bulunuyor.
MANTAR GİBİ MARKET AÇILIYOR
1.5 milyar dolar yıllık satış potansiyeli bulunan Gaziantep’in son iki aydan buyana yaklaşık 100 marketin açıldığı ve açılmaya da devam ettiği ifade edildi. Yıllık 1.5 milyar dolar potansiyele sahip olan Gaziantep’te karlar ve satışların iştahı kabartması nedeniyle marketlerin de adeta mantar gibi çoğaldığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.