Gaziantep dahil 11 ilde yaşayan evlenecek gençlere 150 Bin TL kredi müjdesi! İşte Şartlar

Gaziantep dahil 11 ilde yaşayan evlenecek gençlere 150 Bin TL kredi müjdesi! İşte Şartlar
AK Parti'nin seçim öncesi vaatlerinden biri olan 150 bin TL'lik evlilik kredisine öncelikle Kahramanmaraş depreminden etkilenen aralarında Gaziantep'in de olduğu 11 ilde ikamet eden vatandaşlar başvurabilecek.

AK Parti’nin seçim öncesi vaatlerinden biri olan evlenecek gençlere 2 yıl ödemesiz faizsiz 150 bin TL kredinin şartları belli olmaya başladı.

HANGİ İLLER YARALANACAK
Öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Gaziantep,  Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Elâzığ’da ikamet eden gençlere 150 bin TL'lik, ilk 2 yıl geri ödemesiz, 5 yıl vadeli evlilik kredisinden faydalanabilecek.

HERKESE KREDİ VERİLMEYECEK
AK Parti'nin seçim öncesi vaatlerinden biri olan 150 bin TL'lik evlilik kredisini de her isteyen gencin alamayacağı öğrenildi. Her yıl 700 bine yakın çiftin evlendiği Türkiye'de evlilik kredisine her genç başvuramayacak.

EVLİLİK KREDİSİNDE ŞARTLAR NASIL?
Krediden faydalanmak isteyen gençler başvurularını e-Devlet uygulaması üzerinden yapacak. Ödemeler Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan temsilciler tarafından oluşturulacak Aile ve Gençlik Bankası tarafından hesaplara yatırılacak. İlk 2 yıl geri ödemesiz olan evlilik kredisinin vadesi 5 yıl olacak.

İlk defa evlenecek gençlere 150 bin TL faizsiz kredi verilmesine yönelik kanun teklifi, TBMM'de görüşüldükten sonra Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.