Tavuk pişirirken bu tekniği deneyin! Nar gibi kızarmasını sağlıyor, lokum gibi oluyor...

Tavuk pişirirken bu tekniği deneyin! Nar gibi kızarmasını sağlıyor, lokum gibi oluyor...
Akşam yemeğine ne yapsam diye kara kara düşünüyorsanız, az malzemeyle hem nar gibi kızaran hem de lokum gibi pişen fırında tavuk tarifi vereceğiciz. Üstelik lezzet sırrı tarifimizdeki sosunda gizli. İşte lokum gibi pişen fırında tavuk tarifi;

Artı Gerçek'te yer alan içeriğe göre; Bütün tavuk yapılması kolay ana yemekler arasında olan bir lezzetli bir yemektir. Genellikle Türk mutfağında çok sık yapılmasa da kalabalık misafirlerin, düğün yemeklerinde mutlaka yapılan tariflerden biridir.

Ancak bütün tavuğu pişirirken lezzetlendirmek büyük önem taşır. Tavuğu doğru bir şekilde marine etmediğinizde tavuğun tadı da olmayacaktır. Bugün sizlere bütün tavuğu lezzetlendirmenin yollarını aynı zamanda pişirmenin püf noktalarını paylaşacağız. Davet yemeklerinin olmazsa olmazları arasında yer alan nar gibi kızarmış bir tavuğa tüm misafirleriniz hayran kalacak.

Tam kıvamında içi yumuşacık ve yanında lezzetli sebzelerle hazırlanan fırında enfes bütün tavuk tarifini içeriğimizin detaylarında görebilirsiniz.

 

MALZEMELER

*1 adet bütün tavuk
*6-7 adet küçük patates (istenirse arttırılabilir)
*2 büyük havuç
*1 avuç arpacık soğan
*6-7 diş sarımsak

1. Sos;

*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığının ucuyla tuz, karabiber, kırmızı biber
yarım limonun kabuğunun rendesi
*3 diş sarımsak

2. Sos;

*1/2 çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı bal

FIRINDA TAVUK TARİFİ

*Önce tavuğumuzu sırt kısmından keskin bir bıçakla ya da mutfak makasıyla ikiye ayırıyoruz. Göğüs kafesine hafif bastırıp fırın tepsisine alıyoruz.
*Bir kasede oda sıcaklığında beklemiş tereyağını alıyoruz. İçine baharatları ekliyoruz. Rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz limon kabuğunu ve sarımsak rendesi ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
*Tavuğumuzun derisiyle eti arasında boşluk yaratıyoruz. (videoda ayrıntılı görebilirsiniz) O boşluğa hazırladığımız tereyağlı sostan koyup elimizle derinin üstünden bastırarak yayıyoruz.
*Tereyağlı karışımı yaptığımız kasede yoğurt, baharatlar, bal, zeytinyağı, sarımsak rendesini karıştırıyoruz. Sosun tavuğun her yanına gelecek şekilde sosluyoruz. Üstü altına her tarafına sürüyoruz. *Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
*Fırından çıkarıp patates, havuç, arpacık soğan ve sarımsakları ekliyoruz ve yeniden fırına sürüyoruz. Yaklaşık 2 saatin sonunda pişmiş olacaktır.
*Tavuğunuzun pişip pişmediğini anlamak için göğüs kısmını kesip bakabilirsiniz. Pembelik varsa pişmemiş demektir, bir süre daha fırında tutmalısınız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.