Gaziantep'te toplu taşımaya büyük zam geliyor!

Gaziantep'te toplu taşımaya büyük zam geliyor!
Akaryakıt fiyatlarının 41 TL’ye dayanması nedeniyle Gaziantep’te toplu taşıma ücretlerine yeni bir zam daha geliyor.

Halk otobüsleri, öğrenci servisleri ve taksilere için önümüzdeki günlerde yeni bir zam daha gelecek. Gaziantep’te artan akaryakıt fiyatları karşısında ezilen toplu taşıma araçları, servisler ve taksiler için büyük bir zam daha geliyor. Esnafın talebi ile önümüzdeki yeni bir zam için düğmeye basıldı. Akaryakıt fiyatlarına iki günde bir gelen zamlar ve litre fiyatının 50 liraya dayanması üzerine taşıma hizmeti veren esnaf yeni bir zam talebinde bulundu. Geçen ay yapılan zamların iki akaryakıt zammıyla eridiğine dikkat çeken esnaf, biran önce yeni bir zam yapılması için girişimde bulundu.

Gaziantep’te Eylül ayı içerisinde halk otobüsü, servis ve taksilere büyük bir zam yapılacağı öğrenildi. Taşıma hizmeti veren esnaf da zam gelmezse kontak kapatarak araçlarını satılığa çıkaracağını söyledi. Zamlarla hem kendilerinin hem de vatandaşın mağdur olduğuna dikkat çeken esnaf, akaryakıt arttıkça yeni zamların kaçınılmaz olduğunu söylediler.

Gaziantep’te geçen ay halk otobüsü 14.50 TL, öğrenci halk otobüsü 7.50 TL, belediye otobüsü 6.80 TL olmuştu. Yapılan zamdan sonra bir ay içerisinde verilen zamdan fazla akaryakıtta artış olduğuna dikkat çekildi. Taksiler için ise taksimetre açılış ücreti 15 liradan 30 liraya yükselmişti. Öğrenci servislerinde ise 0 - 5 Km. arası bin TL, 5 - 15 Km. arası bin 150 TL, 15 -20 Km. arası bin 300 TL 20 Km. üzeri her km için 19 TL fiyat belirlenmişti. Akaryakıt zamları sonrası her üçüne de yeni ve büyük bir zam geleceği belirtildi.

TOLU ULAŞIM ZAM GAZİANTEP TARİHÇESİ
2022 yılında 2023 yılı için zam olmadığı duyurulmuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclisi 2022 Aralık ayında 2023 yılında zam olmayacağını duyurmuştu fakat 2023 itibariyle neredeyse her ay Gaziantep’te toplu taşımaya zam geldi. Son olarak gelen zamlar ile Gaziantepliler artık isyan etti.

2022 yılında Gaziantep’te toplu taşıma ücretleri 5.50 lirayken 6.95 olmuştu. 2.70 TL olan öğrenci bileti 3.50 TL, belediyeye ait araçlarda ise tam 6.60, öğrenci 2.90 liraydı. 2023 yılı itibariyle Gaziantep’te halk otobüsü 14.50 TL, öğrenci halk otobüsü 7.50 TL, belediye otobüsü 6.80 oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.