Gaziantep'te TOPLU ULAŞIMA 3. KEZ ZAM GELECEK Mİ? Akaryakıtta ZAM YAĞMURU SÜRÜYOR

Gaziantep'te TOPLU ULAŞIMA 3. KEZ ZAM GELECEK Mİ? Akaryakıtta ZAM YAĞMURU SÜRÜYOR
Motorine gelen zam sonrası başta nakliye ve ulaşım sektöründe iş yapan esnaf, zam hazırlıklarına başladı. Kentte nakliye ücretlerinde akaryakıta bağlı olarak artış yaşanırken, Gaziantep Minibüsçüler Odası ise ulaşım ücretlerine üçüncü kez zam yapılması için Büyükşehir Belediyesinin kapısını çalacak.

Akaryakıta gelen son zam ile birlikte motorinin litre fiyatı ilk kez 40 TL’nin üzerine çıktı. Zamlara isyan eden Gaziantep Nakliyeciler Odası Başkanı Tevfik Göğüş ve Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, esnafın zor durumda olduğunu anlattı.

NAKLİYE ÜCRETLERİ DE ARTACAK

Gaziantep Nakliyeciler Odası Başkanı Tevfik Göğüş, ‘’Motorinde litre fiyatı 40 TL’nin üzerine çıktı. Akaryakıta gelen zam yalnızca bizim sektörümüzü değil, tüm hizmet, sektörleri ve hatta gıda fiyatlarını dahi olumsuz etkileyecek. Son zam ile birlikte esnafın yine cebinden para çıkacak. Hal böyle iken esnaf gelen zamları nakliye ücretlerine yansıtmak zorunda. Şu anda kent içinde evden eve taşıma için 10 bin ila 15 bin TL ücret talep ediliyor, şehirler arası taşımacılıkta ise durum farklı. Örneğin Gaziantep’ten İstanbul’a giden bir nakliye için 25 ila 30 bin TL ücret talep ediliyor. Bir araç ortalama 800 ila bin litre yakıt harcıyor, motorin fiyatlarındaki 2 liralık artışın yansıması sektörü olumsuz etkileyecek. Akaryakıta gelen zam sadece nakliye esnafını değil taşıdığı yükün dahi fiyatında artışa neden oluyor. akaryakıta gelen zam hemen her şeye zam anlamına geliyor’’ diye konuştu.

ESNAF ÜÇÜNCÜ KEZ ZAM İSTEYECEK

Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, akaryakıta gelen zamlar sonrası ulaşım ücretlerine yeniden zam yapılması için Büyükşehir Belediyesine başvuru yapacaklarını anlattı. Çolak, ‘’Akaryakıta gelen zamların sonu gelmeyecek gibi görünüyor. Hal böyle iken esnafın üçüncü kez zam talebinde bulunması da kaçınılmaz. Zammın yansımalarının ardından zam talebimizi oluşturarak Büyükşehir Belediyesinin kapısını çalacağız. Geçmişte akaryakıta gelen zamlar yıl boyunca 2 TL’ye geçmezdi. Şimdilerde ise her zam geldiğinde fiyatlar 2 lira artıyor. Art arda gelen zamlar belimizi büküyor, akaryakıt konusunda ticari araçlara yönelik bir düzenleme yapılması elzemdir’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.