Gaziantep içli köftesi nasıl yapılır? Antep İçli köftenin dağılmaması için bunu mutlaka yapın! Ustaların tarifi…

Gaziantep içli köftesi nasıl yapılır? Antep İçli köftenin dağılmaması için bunu mutlaka yapın! Ustaların tarifi…
Gaziantep içli köftesi lezzeti kadar yapılışının zor olmasıyla da dikkat çekiyor. Köftenin dağılmaması için bazı ayrıntılara dikkat etmek gerekir. İşte detaylar…

Gaziantep içli köftesi, Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında bulunuyor. Bu lezzete ulaşmak için tarifin hazırlanışı sırasında bazı detaylara dikkat etmek gerekir. İç malzemeler, damak tadına göre ya da yöresel olarak değişiklik gösterebilir. Gaziantep içli köftesi yapmak isteyenler, bu tarifle şahane bir lezzet elde edebilir. Gerekli malzemeler şunlardır:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı Antep biber salçası
  • Karabiber, pul biber, tuz
  • İç için; 350 gram yağlı dana kıyma, üç büyük kuru soğan, karabiber, pul biber, tuz, biber salçası, kırılmış ceviz ve maydanoz

ANTEP İÇLİ KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak yoğurma kabına bulgur ve irmik koyulur. Ilık su kullanılarak ıslatılır. Ardından kabarmaya bırakılır. Ocakta soğanlar, minik minik olacak şekilde doğranmalıdır. Tavada pembeleşinceye kadar karıştırılır. Soğanların içerisine salça ve kıyma koyulur. Baharatlar da ilave edilerek kavrulur ve soğumaya bırakılır.

İrmik ve buldur karışımının içerisine; un, yumurta, salça ve baharatlar eklenir. Elinizi suya batırarak yoğurmanız gerekir. Ele alınan parçaların içi oyularak limon şekli verilir. Haşlama ya da kızartma yapılarak tüketilebilir. Buzluğa koyularak saklanması da mümkündür.

İÇLİ KÖFTENİN DAĞILMAMASI İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Hamurun iyice yoğurulması, dağılma olmaması için önemlidir. İrmik, un ve bulgur uygun ölçülerde olacak şekilde tarife ilave edilmelidir. Kızartmanın iyice kızmış yağda yapılması önemlidir. Kullanılan yağ, köftelerin üzerine çıkacak şekilde olmalıdır.

Haşlama için kullanılan suyun ise fokur fokur kaynaması önemlidir. Haşlama suyuna limon sıkmak, dağılma olmaması açısından faydalıdır. İçli köfte ara sıcak olarak servis edilebilir. İçli köfte, tek başına da doyurucu bir lezzettir. İçli köfte, Gaziantep’in en önemli yöresel lezzetleri arasındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.