Gaziantep'te Toplu Ulaşıma ZAM BEKLENİYOR! Gaziantep'te TOPLU TAŞIMAYA 2. ZAM YAKINDA!

Gaziantep'te Toplu Ulaşıma ZAM BEKLENİYOR! Gaziantep'te TOPLU TAŞIMAYA 2. ZAM YAKINDA!
Gaziantep’te ulaşıma uzun zamandır zam için mücadele veren minibüs şoförleri yüzde 43 oranındaki zam esnafın derdine çözüm olmamıştı. Tekrar bir zam için uzun soluklu görüşmelerin ardından yarın veya 7 Ağustos Pazartesi ulaşım zammının açıklanması bekleniyor. Esnafın artık gelen akaryakıt zamlarından dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, esnafın zammı iple çektiğini vurguladı

Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, İstanbul’daki ulaşım sisteminin Türkiye’deki en iyi 2. Sistem olduğunu ve Gaziantep’te de aynı sistemin uygulanması gerektiğini aynı zamanda esnafın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

MAZOTUN ÖNÜ ALINMIYOR

Çolak, “İstanbul sistemi Türkiye genelinde en iyi önde giden illerden bir tanesi. Toplu taşımayı çok güzel destekliyorlar. Halka yansıtmadan mazota zam gelir gelmez otomatik esnafın hesabına parası yatıyor. Biz burada mazota zam geliyor 10 sefer zam geldikten sonra minnetle, ricayla zam talebinde bulunuyoruz. Seri şekilde mazotta günlük zam geliyor. Bunun bir sisteme bağlanması gerekiyor. Cuma günü 39 TL olacak pazartesi günü 40 TL olur önümüzdeki haftanın sonuna kadar mazotun 45 TL olacağını tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

GÜZEL BİR ZAM VERMESİNİ BEKLİYORUZ

Esnafın sıkıntılarının arttığını belirten Çolak, “Esnafımız çok büyük bir sıkıntı da zammı iple çekiyorlar yarın ulaşım zamanın karara varılmasını bekliyoruz. Şoförlerin durumu günden güne daha kötüye gidiyor. Belediye başkanımızdan güzel bir zam vermesini bekliyoruz” dedi.

“BİZİM ŞOFÖRÜMÜZ DEĞİLDİ”

Geçtiğimiz gün bir halk otobüsü şoförün yolcuların hayatını tehlikeye attığına dair görüntüler hakkında açıklama yapan Çolak, “O gün şoförümüz rahatsız olduğu için mecburen onun yerine çalışıyordu. Çünkü, çalışmasa araç ceza yiyecekti. Zaten bu olay daha önce yaşanmıştı. Biz de öğrendiğimizde kendisini gönderdik. Bizim şoförümüz değildi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.