Haziran ayına sonuna kadar ödemeler yapılacak! O kişilerin hesabına 860 TL yatırılacak!

Haziran ayına sonuna kadar ödemeler yapılacak! O kişilerin hesabına 860 TL yatırılacak!
14 Mayıs 2023 ve 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde sandık başında görev alan kişiler ücretlerinin ne zaman ödeneceğini merak ediyor. Yapılan açıklamalara göre ödemeler ay sonuna kadar hesaplara aktarılacak.

28. Dönem Milletvekili Seçimleri ve Cumhurbaşkanı Seçimleri ilk olarak 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşmişti. Ancak Cumhurbaşkanı adaylarının belirli bir barajı geçememe esinden dolayı seçimler 28 Mayıs 2023 tarihinde ikinci tura kalmıştı.

14 Mayıs 2023 tarihindeki seçimler ile 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen ikinci tur seçimlerinde sandık başında görev alan kişilere Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen tutarlarda ödemelerin yapılacağı açıklandı. Her iki seçimde de sandık başında bulunan vatandaşlar, ödemelerin taraflarına ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Ödemelerin yapılacağı tarih merak edilirken sandık görevlilerine ne kadar ödeme yapılacağı da en çok araştırılan konular arasında yer aldı.

ÖDEME FORMÜLÜ AÇIKLANDI

Her iki seçimde de sandık başında görev alan vatandaşlar kendilerine ne kadar ödeme yapılacağını merak ediyor. Önceki seçim dönemlerinde de bilindiği kadarıyla 2000 x memur maaş katsayısının hesap edilerek belirlendiği bu nedenle de 0,433684 x 2000 = 867 lira olacak şekilde sandık görevlilerini ödemelerin yapılacağı belirtildi. Ödemelerin ne zaman yapılacağı ve açıklanan tutarın tek bir seçim gününe mi ait olduğu yoksa her iki seçim için toplam tutar olarak mı ödeneceği de merak ediliyor.

ÖDEMELER AYRI YAPILACAK

Her iki seçim sürecinde de sandık başında görevli olan kişiler 867 liralık ödemelerin tek mi yoksa iki seçim için yatırılıp yatırılacağını merak ediyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamalarda ödemelerin hem birinci tur hem de ikinci tur için olmak üzere iki adet olarak yatırılacağı belirtildi. 14 Mayıs 2023 seçimlerin üzerinden bir aylık süreç geçmesine rağmen sandık görevlileri henüz ödemelerini alamadı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından bu konuya dair herhangi bir açıklamanın yapılıp yapılmayacağı da merak edilen ve araştırılan konular arasında yer aldı. Elde edilen bilgilere göre ödemeleri alamayan kişiler haziran ayının sonuna kadar sandık görevlisi olarak hak ettikleri ücretleri alabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.